Színes Ötletek

a kézügyes blog

Különleges borgasztronómiai rendezvény Miskolcon
Színes programok

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_23.jpg

Programajánló sorozatunkban ismét Miskolcra invitálunk benneteket. Ugyan a borsodi megyeszékhelyre bármikor érdemes ellátogatnotok, ezen a hétvégén különleges gasztronómiai élményekkel, sokrétű, tartalmas programokkal várja a látogatókat az Avasi Borangolás az ország egyik legkülönlegesebb fekvésű rendezvényhelyszínén, a város kultikus pincesorán. A közösségi összefogással megújuló történelmi városrészben 2022. május 12-14 között megrendezett esemény célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése, kiegészítve idén is rengeteg kulturális és zenés programmal, valamint ami a mi szempontunkból talán fontosabb, kézügyes foglalkozásokkal. Részletek a folytatásban! 

A történelmi Avas Miskolc belvárosában helyezkedik el. Európában egyedülálló módon a város szívéhez közel, az Avas hegy északi oldalában több mint 900 pince és borház helyezkedik el. Itt található a város két emblematikus építménye az Avasi kilátó, valamint a középkori Avasi Református templom a hozzá kapcsolódó műemlék temetővel.

kepeslap2_1_2.jpgForrás: avasiborut.hu

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által szervezett, idén jubiláló Avasi Borangolás megannyi programmal várja mindazokat, akik borra, finomságokra és tartalmas kulturális, családi programokra vágynak. 53 pincében és különböző helyszínen 52 zenész és zenekar, 17 gasztrós és 84 borászat finomságai várnak mindenkit. Újra lesz Bandukoló program, mely öt helyszínen gyöngyfűzéssel, arcfestéssel, mesterségbemutatóval és mézeskalácsfestéssel kínál a kisgyermekeseknek változatos családi élményeket. Lesz kézműves vásár, pódiumbeszélgetések, borkóstoló és zenei programok, de a Huszár Akadémia forradalmi rajzoktatási módszertanával is megismerkedhetnek kicsik és nagyok, és elsajátíthatják a fotórealisztikus rajzolás alapjait. Csütörtökön, a szakmai napon pedig kihirdetik a Miskolc Város Bora Verseny eredményét. Az esemény sajátos hangulatához nagyban hozzájárul, hogy a pincesoron a sok különböző, némelykor eldugott helyszínt a látogatók borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre játhatják be. A tájékozódást, és a programokon való részvétel tervezését webes útvonaltervező is segíti, ami igazán jól jön mindenkinek, aki nem akar lemaradni egy-egy előadásról, vagy először jár ezen a különleges heyszínen. A galériában a korábbi rendezvényeken készült, a jellegzetes miliőt és a remek fesztiválhangulatot egyaránt visszaadó képekből válogattunk kedvcsinálót!

Ha ez eddig érdekes volt, nézzétek meg az alábbi videót is, amiben minden lényeges információt megtaláltok a X. Avasi Borangolásról!

A rendezvény helyszínén még folynak az Avas felújításának építési munkálatai, ezért a szervezők fokozottan kérik a rendezvény vendégeit, hogy legyenek körültekintőek, a lezárt területekre ne menjenek!

A részletes programot ITT, sok más tudnivalót, érdekességet pedig az Avasi Borangolás Facebookján találjátok! 

Képek forrása: borangolas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6617826389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása