Színes Ötletek

a kézügyes blog

Újra indul a Gyerek Sziget! - Ingyenes családi rendezvénysorozat a nyári szünetben

szo_keret_01_blog_cimlapkep_1_4.jpg

Két év szünet után a Generali Gyerek Sziget újra várja a legkisebb fesztiválozókat és szüleiket! A nagyszerű szórakozási lehetőségeket kínáló programsorozat a pünkösdi hétvégén, június 4-5-6-án indul, és további két hétvégén át tart a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal - ezekből találtok egy kis ízelítőt a folytatásban, olvassatok tovább!

Az ingyenes rendezvényt a Sziget Zrt. 2002-ben hívta életre, azzal a céllal, hogy tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítson a családoknak az iskolai szünetben. 2019-ben összesen több mint 100 ezer résztvevő élvezhette a programokat. Az alábbi galériában egy kis kedvcsinálót láthattok az idei alkalomhoz az előző rendezvényeken készült képekből. 

Két év szünet után, 2022-ben újra gyermekekkel népesül be a Hajógyári-sziget a júniusi hétvégéken! A tucatnyi programhelyszínen apróbbak és nagyobbak is megtalálják a magukhoz illő elfoglaltságokat a kézműves foglalkozásoktól, a színházi- és bábelőadásokon keresztül a táncházakig és a különféle koncertekig.

6x.jpg
Az eseménysorozatot Halász Judit indítja, és a színpadon fellépnek majd a Belvárosi Betyárok, a Veronaki, a Kiskalász, a Kaláka, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, a Rutkai Bori Banda és az Apacuka is. Természetesen lesz állatsimogató, Vándor Vurstli Lovag Vár, Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér, Gyerek Paradicsom, Kutyaház, társasjáték helyszín, zsonglőrtanoda, Négy Évszak Óriás Ugrálóvár és megannyi játék és móka. 

A Kézműves Palota igazán izgalmas foglalkozásokkal vár titeket, ahol ismert és kevéssé ismert technikákat próbálhattok ki a körmöcskézéstől a nemezelésen át a különféle textilképek vagy papírvirágok készítéséig. 

1hetvege_36.jpg

Néhány különleges program a gyerekek érzékenyítését szolgálja a fogyatékossággal élő embertársaink irányában. A Nemadomfel Park akadálypályáján mókás versengés közben kipróbálhatjátok ki a különböző izgalmas eszközöket. Szlalomoztatok már kerekesszékkel? Most itt az alkalom!  Megtudhatjátok azt is, kik a Down-szindrómás személyek, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan ne kerüljetek zavarba, ha egy fogyatékossággal élővel találkoztok, vagy hogy hogyan kommunikálhattok egy siket barátaitokkal - akár néhány jelet is megtanulhattok jelnyelvükön, de a lábbal, szájjal való festést is kipróbálhatjátok. Izgalmas, ugye? 

A rendezvény rendhagyó játszóterén kapa, gereblye, ültetőlapát, és talicska vár titeket. Építhettek kiskertet, meglocsolhatjátok a növényeket, vagy búvóhelyet alakíthattok ki a játékállatoknak, valamint lesz növényültető workshop és Mini Piac is! 

További információért keressétek fel a Gyerek Sziget weboldalát vagy Facebookját.

banner_1.jpgKépek forrása: Gyerek Sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8017825039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása