Színes Ötletek

a kézügyes blog

Alkoss szörnyeket! - A Szépművészeti Múzeum gyermek- és ifjúsági rajzpályázata

gra-1200-e1647959968603.png

A Szépművészeti Múzeum a klasszikus tárlatlátogatások lehetőségén túl is rendszeresen érdekes, interaktív, mindenféle korosztálynak szóló programokkal várja közönségét a babákkal együtt látogatható kiállításoktól kezdve a múzeumi környezetben látogatható rajzszakkörökig. Ezek közül most egy izgalmas témáival és értékes nyereményeivel egyaránt motiváló, általános és középiskolás korosztály számára meghirdetett Szép szörnyek című rajzpályázatot ajánljuk figyelmetekbe. Még kereken két hétig adhattok be pályamunkákat, de addig még előttünk áll egy négynapos hétvége, szóval közel sem megoldhatatlan a feladat! A részletekért olvassatok tovább! (Illusztráció: E. S. mester: Harc a griffel, rézmetszet, 1450. Forrás: Szépművészeti Múzeum)

A három korcsoport számára meghirdetett tavaszi pályázatra a szervezők 2022. április 20-án éjfélig várják a kreatív rajzokat, grafikákat, illusztrációkat, illetve festményeket. A megadott téma korosztályonként változik, egyvalami mégis közös bennük: főszereplőik legendás, mesebeli, képzeletbeli, különös lények! A Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusaiból és muzeológusaiból álló zsűri egyedi, eredeti alkotásokat vár és értékel, ahogy a pályázati kiírásban olvasható, az a lényeg, hogy a beküldött pályamunkák minél nagyobb hatást gyakoroljanak rájuk. A kiírás részleteit a linkekre kattintva érhetitek el.

Barátaink, a legendás lények - 6-10 éves korosztály

A jó és a rossz harca - 11-15 éves korosztály

Szörnyek és más különös lények - 16-19 éves korosztály

175840_1.jpgIllusztráció: Salvador Dali: Illusztrációk az Isteni színjátékhoz, cinklitográfia, 20. század. Forrás: Szépművészeti Múzeum

"Legyen az egyetlen hős vagy egy egész nép története, a mesék és mondák világában sokszor került egymással szembe a jó és a rossz. Sárkányok, egyszarvúak, griffek és más teremtmények az emberi fantázia szüleményei, a velük való találkozás mindig szimbolikus jelentéssel bír. Engedd szabadjára a fantáziádat, és készíts komoly, vicces vagy groteszk alkotást a jó és a rossz küzdelméről, az igaz hősök felemelkedéséről és a rossz bukásáról." - szól a Szépművészeti Múzeum felhívása.

Az A3 vagy A4 méretű alkotások filctoll kivételével bármilyen rajzeszközzel készülhetnek, tehát használhattok ceruzát, szenet, olajpasztellt, porpasztellt, rajzkrétát, vízfestéket, vagy temperát, és megengedett a különböző anyagok használata, a vegyes technika is.

A játékszabályzatot sok más tudnivaló mellett megtaláljátok a Szépművészeti Múzeum weboldalán!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9217798361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása