Színes Ötletek

a kézügyes blog

Játékos képességfejlesztés ovisoknak és kisiskolásoknak
Tudj meg mindent a LÜK füzetekről!

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_4.jpg

Ismeritek a LÜK képességfejlesztő füzeteket? Logika, Ügyesség, Kitartás. Ezt a játékos tanulást segítő rendszert már öt évtizede használják 35 országban, köztük több mint 10 éve Magyarországon is. Több helyen az oktatási rendszer szerves részét képezi - nálunk ugyan nem, de úgy az otthoni, mint az intézményes fejlesztőmunkához hasznos lehet az óvodában és az iskolában is. A játékos tanulás lényege nagyon röviden, hogy indirekt módon fejleszti a gyermekek megfigyelőképességét és logikai gondolkodását a sikerélmény és a játék önfeledt örömén keresztül. A legkisebbektől a kiskamaszokig minden korosztály számára találtok olyan kiadványt, melyek segítségével új ismeretekre tehetnek szert, akár az iskolára való felkészülés, akár már a tanagyag elsajátítása a legfontosabb aktuális feladat. A folytatásban további információkat találtok a LÜK világáról, és akár egy meg is nyerhettek egy szuper LÜK-csomagot!

Móra Könyvkiadó mindig újabb és újabb játékos feladványok fejlesztésével készül azoknak is, akiknek már régóta ismerősek a LÜK-füzetek, így mindig találtok friss kiadványokat! A rendszer jelenleg háromféle változatban létezik, mindegyik egy-egy saját alapkészlettel, és számos hozzá tartozó füzettel.

BambinoLÜK

A legkisebbeknek szóló, szöveget nem tartalmazó füzetek kiváló alapozást jelentenek számoláshoz, íráshoz és olvasáshoz, nem utolsósorban önálló munkavégzéshez is, amire az iskolában bizony nagy szükség lesz. Az okostábla nagyméretű lapocskáit a pici kezekhez tervezték. 

Hogy mi is az az okostábla? Egy olyan kirakótábla, ami a LÜK-füzetekben található feladatok megoldására, azok ellenőrzésére és különféle játékokra való. Az ábrákkal és formákkal jelölt lapocskákat kell a füzetek segítségével a megfelelő helyre tenni. Egy sorozaton belül (BambinoLÜK vagy MiniLÜK) minden füzethez ugyanezt az alaptáblát használhatjátok, így elegendő egyszer megvennetek, bármelyik füzetet is választjátok. Ha nem tudjátok ez alapján elképzelni, ITT kaphattok egy kis segítséget hozzá!

bambinoluk.jpg

A sorozat első darabja a Legelső BambinoLÜK füzetem okostáblával elnevezésű készlet, ami amellett, hogy tartalmazza az okostáblát, lépésről lépésre vezeti be a 2-3 éves kisgyermekeket a BambinoLÜK varázslatos világába, amiben hasonló jellegű, de egyre összetettebb logikai gyakorlatokkal és ismeretterjesztő feladványokkal találkozhatnak. Vannak számolást előkészítő és gyakorló füzetek, koncentrációt, megfigyelőképességet, beszédkészséget, szókincset fejlesztő füzetek, és olyanok is, amik az idő fogalmával, a színekkel és formákkal ismertetnek meg. A bambinoLÜK kiadványai 5-6 éves korig izgalmasak, ezután a gyerekek áttérhetnek a MiniLÜK táblára és a hozzávaló füzetekre.

MiniLÜK

A MiniLÜK sorozat az iskolakezdés előtti időszakban és alsó tagozatban használható nagyon hatékonyan a 6-11 éves gyerekek logikai fejlesztésére, koncentrációjuk, problémamegoldó képességük javítására. Az iskolai előkészítő füzetek után az egyes tantárgyakra specializált kiadványok az iskolai tananyag játékos gyakorlásához nyújtanak segítséget, legyen szó akár matematikáról, történelemről, magyar és idegen nyelvekről, a közvetlen környezetünk, vagy a természet megismeréséről. A játékos tanulás nemcsak egyéni-, de csoportmunkában is kitűnően alkalmazható. Az Első MiniLÜK felfedezőkészletem tartalmazza az előbb említett okostáblát is, ami a sorozat összes többi tagjához használható. Utóbbiakat ITT találjátok! A megfelelő füzetek kiválasztását a témamegjelölésen túl az iskolai osztályok szerinti csoportosítás is segíti. 

miniluk_1.jpg

PocketLÜK

A LÜK fejlesztő játékcsalád új tagja idősebb testvéreihez képest más típusú táblát igényel, melyen az oldalsó kis karok elmozdításával dönthető el, hogy mi a feladat helyes megoldása. Ezt is elég egyszer megvásárolnotok, utána már a további füzetek lapjait cserélgethetitek az alaplapon az újabb és újabb kihívásokért. Ez a csomag nagyon praktikus például utazásnál, mert kicsi és kompakt, elfér egy kis hátizsákban vagy zsebben is, a gyerekek pedig könnyen, önállóan használhatják.

A BambinoLÜK és MiniLük kiadványok most akciós csomagokban is elérhetők! Lehet, hogy összeállításuk elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de ITT kaphattok hozzá segítséget. Ha szeretnétek néhány új füzetet, mindenképp érdemes körülnéznetek, akár van már kezdőkészletetek, akár csak most ismerkedtek meg ezzel a képességfejlesztő sorozattal, mert az elérhető kedvezmény akár 46% is lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9117759842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Ajánló

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása