A fánk nem csak farsang alkalmával kerülhet az asztalunkra, sokan, sokféleképpen szeretik ezt a egyszerű, mégis különleges édességet, ami lehet csokis, mázas, töltött, cukorral szórt vagy lekváros - ízlésünknek és inzulinrezisztenciánknak megfelelően. De az már nem ennyire nyilvánvaló, hogy nemcsak desszertként gondolhatunk kedvencünkre, színesítheti például kiegészítőinket, ha liszt helyett gyurmából készítjük. Mit szólnátok néhány minifánkhoz nyaklánc medáljaként, hajcsat vagy kulcstartó díszeként? Ezúttal a diétázók is nyugodtan tovább olvashatnak!
Amire szükséged lesz: süthető gyurma kedvenc színeidben, egy kisebb kés a formázáshoz, egy hurkapálca vagy más hasonló eszköz a lyukasztáshoz, nyaklánc / kulcstartó / csat alap, ragasztópisztoly (csak a csathoz).
Kövesd a formázás lépéseit a kép alapján, majd süsd ki a fánkokat a gyártó ajánlása szerint.
Tipp: A cukormáz formázásánál egyenetlen szélű kört hozz létre, hogy olyan elfolyó hatása legyen, mint az igazinak. Apró részlet, ami sokat számít!
Képek forrása: hungryheart.se
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.