Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy táskányi méltóság rászoruló nőknek
Te is segíthetsz, ha részt veszel a #NEMLUXUSTÁSKA kampányban!

szo_keret_01_blog_cimlapkep_20.jpg
Január utolsó napjáig még bárki csatlakozhat a #NEMLUXUSTASKA Adománygyűjtő Mozgalom 2022 kezdeményezéshez. A kampány lényege, hogy minél több rászoruló, nehéz körülmények között élő nő juthasson alapvető higiéniás csomagokhoz, amit a kampány után a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatnak el a megfelelő helyekre. (Illusztráció forrása: nemluxustaska.hu)

A mozgalom kezdeményezői hisznek abban, hogy nem csak decemberben, vagy az ünnepi időszakban érdemes adományozni, hiszen a rászo­rulókat egész évben segíthetjük társadalmi összefogással. A kampányt épp ezért időzítették január hónapra. A szervező Kívül Belül Boldogság munkatársai a következőket mondták el a jótékonysági akcióról:

 „Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket. (…) Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon akinek nincs fürdőszobája, az nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között. Azok számára ilyenkor az jelent nehézséget, hogyan őrizhetik meg méltóságukat az utcán, egy átmeneti szállón, vagy egy olyan lakásban, ahol több generáció él együtt.”

huszka-3-copy.jpg(Fotó: Varga Olivér, forrás: nemluxustaska.hu)

Az összegyűjtött táskákat a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével fogják eljuttatni a rászoruló nőknek és lányoknak, akik számára ez az adomány nem csak a nehéz napokat, de a mindennapokat is megkönnyíti.

Hogyan segíthetsz?

Nézz körül a gardróbszekrényedben, válassz ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükséged, nem hordod. Tegyél bele mindennapi higiéniás termékeket, amelyek számodra nem minősülnek luxuscikknek, és aminek te is örülnél. Add oda valakinek, akinek szüksége van rá, vagy add le / postázd el a Kívül Belül Boldogság bemutatótermébe a Foxpost segítségével! Postacím: 1068 Budapest, Szófia u. 18. 

Milyen termékekre lehet szükség?

A vírushelyzet miatt a szervezők azt kérik az adományozóktól, hogy lehetőleg egységcsomagok összeállítására törekedjenek. Mi az, aminek mindenki örülhet?

Egészségügyi szárnyasbetét, szappan, tusfürdő, sampon (és opcionálisan hajbalzsam), testápoló vagy kézkrém, maszk (lehet mosható vagy egyszer használatos is), kézfertőtlenítő, dezodor, fogkefe, fogkrém, és esetleg egy kedves személyes üzenet az adományozótól.

nemluxustaska-webmeret-31.jpg(Fotó: Gergely Dóra, forrás: nemluxustaska.hu)

Mit NE tegyél a táskába?

Tampon, mosható betét, illetve intim tölcsér, éles kés vagy borotva, bármilyen élelmiszer, bármilyen ruhanemű, gyógyszer. Higiéniai okokból fontos, hogy minden termék legyen új és bontatlan. Amennyiben lehetőséged van rá, ragaszd le a flakonok tetejét, mivel a táskák többször mozgatva lesznek, így elkerülhető, hogy esetlegesen bármi kiömöljön a táska belsejében. A táska legyen használható állapotban, ne legyen letörve a zipzár, vagy az akasztó!

A gyűjtés egészen 2022. január 31-ig tart. Személyes leadás kizárólag szerdai napokon lehetséges, a szervezők kizárólag ezeken a napokon tudnak táskákat elfogadni az egész ország területén, mivel a táskákat utána több napos karantén alá kell helyezniük. Amennyiben nem tudod eljuttatni személyesen a gyűjtőpontokra, add fel a csomagod Foxpost segítségével!

További információk a Kívül Belül Boldogság Facebookján és Instagramján, illetve a Nemluxustaska.hu weboldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316808220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása