Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hűsítő és egészséges finomságok szőlőből

0_43_1.jpg

Félreértés ne essék, nem szeretnénk gasztrobloggá válni, de a kánikula minket is hűsítő ötletek keresésére sarkallt. Nem is olyan haszontalan időtöltés ez, hiszen gyermekeink mindennap új csodát igényelnek a boltok polcairól, pedig némi kreativitással és pár perc előkészülettel egészséges, adalék - és hulladékmentes nasit adhatunk a kezükbe. A téma kimeríthetetlen, így vegyünk elő egy lassan szezonális alapanyagot, a szőlőt.


1_124.jpg

Persze ha munka közben kedvet kapunk a finomságok kóstolásához, ne fogjuk vissza magunkat, hiszen ez a sokoldalú gyümölcs remek méregtelítő, immunrendszer erősítő, és bőrvédő tulajdonságokkal is rendelkezik.

A jégkrémkészítés menete

Kevés vízzel párold meg a szőlőszemeket, majd préseld ki a levét, ízlés szerint cukorral és mézzel is édesítheted. Töltsd jégkrémkészítő formákba, és 4-6 órára tedd a fagyasztóba! Ha nincs formád, öntsd a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrj egy pálcikát.

2_6.JPG

Ha nem szeretnél főzőcskézni, a nyers változatok még ennél is egyszerűbbek, sőt, egészségesebbek is.

50 dkg megtisztított gyümölcshöz adj 2 dl joghurtot, 3 evőkanál cukrot (elhagyható) majd tedd egy turmixgépbe és alaposan járasd meg a gépet, hogy teljesen sima, selymes krémet kapj. A joghurt helyet kipróbálhatod 225 g mascarponeval, ez esetben tegyél hozzá még fél bögre narancslevet és 2 teáskanál reszelt narancshéjat is. Ezután formákba öntheted és fagyaszthatod az előző módon.

Amikor az időjárás éppen nem késztet minket ilyen hűsítők fogyasztására, a szőlő jótékony hatását egy egészséges smoothie formájában is élvezhetjük. Turmixold össze a hozzávalókat és már fogyaszthatod is!

1 bögre vörös szőlő
1 bögre fehér szőlő
1 teáskanál szőlőmagliszt
2 db koktélparadicsom
½ bögre áfonya
2 bögre bébispenót
1 db közepes répa
½ bögre víz

Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki mindet!

6_88.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116633678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása