Félreértés ne essék, nem szeretnénk gasztrobloggá válni, de a kánikula minket is hűsítő ötletek keresésére sarkallt. Nem is olyan haszontalan időtöltés ez, hiszen gyermekeink mindennap új csodát igényelnek a boltok polcairól, pedig némi kreativitással és pár perc előkészülettel egészséges, adalék - és hulladékmentes nasit adhatunk a kezükbe. A téma kimeríthetetlen, így vegyünk elő egy lassan szezonális alapanyagot, a szőlőt.
Persze ha munka közben kedvet kapunk a finomságok kóstolásához, ne fogjuk vissza magunkat, hiszen ez a sokoldalú gyümölcs remek méregtelítő, immunrendszer erősítő, és bőrvédő tulajdonságokkal is rendelkezik.
A jégkrémkészítés menete
Kevés vízzel párold meg a szőlőszemeket, majd préseld ki a levét, ízlés szerint cukorral és mézzel is édesítheted. Töltsd jégkrémkészítő formákba, és 4-6 órára tedd a fagyasztóba! Ha nincs formád, öntsd a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrj egy pálcikát.
Ha nem szeretnél főzőcskézni, a nyers változatok még ennél is egyszerűbbek, sőt, egészségesebbek is.
50 dkg megtisztított gyümölcshöz adj 2 dl joghurtot, 3 evőkanál cukrot (elhagyható) majd tedd egy turmixgépbe és alaposan járasd meg a gépet, hogy teljesen sima, selymes krémet kapj. A joghurt helyet kipróbálhatod 225 g mascarponeval, ez esetben tegyél hozzá még fél bögre narancslevet és 2 teáskanál reszelt narancshéjat is. Ezután formákba öntheted és fagyaszthatod az előző módon.
Amikor az időjárás éppen nem késztet minket ilyen hűsítők fogyasztására, a szőlő jótékony hatását egy egészséges smoothie formájában is élvezhetjük. Turmixold össze a hozzávalókat és már fogyaszthatod is!
1 bögre vörös szőlő
1 bögre fehér szőlő
1 teáskanál szőlőmagliszt
2 db koktélparadicsom
½ bögre áfonya
2 bögre bébispenót
1 db közepes répa
½ bögre víz
Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki mindet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.