Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kreatív ötlet esős napokra - Készítsünk dobozvárost a gyerekekkel!

dobozvaros_montazs.jpg

Ha meghallom azt a kifejezést, hogy dobozváros, nekem azonnal a Batman képregények Alan Grant és minden idők egyik legegyénibb stílusú képregényrajzolója, a tavalyelőtt sajnálatosan elhunyt Norm Breyfogle fémjelezte, magyarul is megjelent történetfolyama jut eszembe. A sorozatban akkoriban rendszeresen felbukkant komikus mellékszereplőként egy Talpas nevű hajléktalan vietnámi veterán, meg néhány cimborája, akik így nevezték lakhelyüket Gotham City egyik nem különösebben előkelő negyedében. Amikor azon gondolkodtam, milyen kreatív elfoglaltságot ajánljak egy olyan esős napra, mint a mai - meg az elmúlt hetekben szinte mind - nem gondoltam volna, hogy elsőként egy ilyen ötletre akadok. De aztán nagyon megtetszett a téma, mivel az alapanyagok vélhetően mind rendelkezésre állnak otthon, a gyerekeket is könnyen bevonhatjuk a foglalkozásba, ráadásul akár hosszabb időre újrahasznosíthatunk olyan dobozokat, amik csak a helyet foglalják "majd jó lesz valamire" alapon.

Amire biztosan szükség lesz:

1. Dobozok, gyakorlatilag bármilyen anyagból és méretben

Jó lehet bármilyen tejes-, kefires, gyümölcsleves doboz, ezeket használat előtt alaposan mossuk ki. Ha nem kifejezetten lakótelepet akarunk készíteni egyforma házakkal, ugyanígy hasznát vehetjük a kisebb gyógyszeres, vitaminos dobozoknak, vagy a mindig termelődő vécépapírgurigának is, utóbbiak percek alatt átlényegülhetnek fatörzzsé, hirdetőoszloppá, vagy akár szélmalommá. 

2. Olló, vagy tapétavágó kés - közkeletű nevén sniccer - a különböző ajtók, ablakok kivágásához. Az ablak vágásához a sniccer szerintem alkalmasabb, nem véletlenül készítenek vele papírmetszetet is sokan, de a munka ezen része inkább maradjon a felnőttekre.

És innentől kezdve jön az a rész, amire szokásosan azt mondjuk, hogy a folytatásnak csak a képzelet szabhat határt. A dobozokat dekorálhatjuk ízlésünk, anyagkészletünk szerint akrilfestékkel, ragasztó és színes papír felhasználásával, vagy sima, papír alapú, öntapadó ragasztószalaggal, filctollakkal, ceruzákkal, illetve ezek bármilyen tetszés szerinti kombinációjával.

Ha kéznél van egy-egy nagyobb rajzlap, színes karton, azokból kivághatunk utakat, patakot, kisebb tavat, a hulló anyagokból pedig jól jönnek a fák lombjaként. Miután elkészült a város, jöhetnek a játékfigurák, babák, matchboxok, kisautók, kisebb plüssfigurák, vagy akár Thomas és barátai, hogy benépesíthessék azt, de akár saját magunk is készíthetünk figurákat - akár a család tagjait is megmintázhatjuk, hogy a város alapítói személyesen is megjelenhessenek a lakók között.

Ha pedig attól félnénk, hogy miután elmúlt az újdonság varázsa, a gyerekszobában kerülgetnünk kell majd egy seregnyi kartonházat, helyezzük könnyen hordozható alapzatra a várost! Szinte minden otthon percek alatt felkutatható egy nagyobb, erősebb kartonlap - mondjuk a mosógép évek óta kerülgetett doboza a lomosban - ami kitűnően alkalmas lehet erre a célra. Az elkészült házak leragasztásával ugyan többé nem rendezhetjük át a játékváros szerkezetét, cserébe viszont egy mozdulattal eltehetjük mondjuk valamelyik szekrény tetejére, és bármikor elővehetjük, ha újra játszani szeretnének a kicsik. 

A galériában összegyűjtöttünk néhány olyan képet, melyek garantáltan rengeteg ötletet adnak majd a játékhoz. Jó szórakozást, legyetek kreatívak! És ha van kedvetek, osszátok meg alkotásotokat a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában, mindig szívesen látjuk a munkáitokat! 

Források: Pinkstripeysocks.com, Recycleart.org, Apartmenttherapy, Vivadecora.com.br, laturah.com, ukkonooa.blogspot.fr, http://laclassedemarion.eklablog.com, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6915970368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása