Színes Ötletek

a kézügyes blog

5 tipp esős gyereknapra

2_116_1.jpg

Mi leginkább a szabadtéri időtöltést részesítjük előnyben, úgy hétvégéken, mint a különleges napokon, de az időjárás ezt nem mindig teszi lehetővé, így mindig jól jönnek az olyan ötletek, amiket a kicsikkel közösen tudunk megvalósítani a négy fal közé szorulva is. A közös játék vagy az együtt végzett kreatív tevékenység is felér a kisebb vagyont érő ajándékokkal, az élmények pedig szinte minden szempontból építőbbek, mint a tárgyak. Most néhány olyan ötletet osztunk meg veletek, melyek segíthetnek mókás elfoglaltságot találni erre a napra - vagy bármelyik másikra, akkor is, ha más programot tervezve nem készültünk fel különösebb eszköztárral.

1_116.jpg

Ehhez a vicces madárhoz tényleg alig kell valami. Nézzünk körül a fiókban, igazi hulladékmentő projekt lehet! Mindenhol akad egy régi ecset vagy egy darab bot, papírguriga, zsinór, színes papír darabok, a lábához egy kis zsenília drót. A testét egy nem használt papírtégelyből, vagy akár egy kis palántázó cserépből is kialakíthatjuk, de kartonból is formázhatjuk. Ahhoz, hogy élethűen tudjunk vele lépegetni, érdemes egy érmét vagy más nehezéket ragasztani a talpára. 

2_116.jpg

3_106.jpgForrás:badut.typepad.com

Gyerekkoromban a nagymamámmal készítettünk ilyen polipot, és nagyon sokáig kedves emlékként lógott a szobánk falán. Maradék fonálból is készíthetitek és mindenféle kiegészítőkkel szabhattok neki önálló egyéniséget. Itt megnézhetitek lépésről lépésre a teendőket.

4_99.jpg

6_83.jpg

5_96.jpg

Nemrég kinőtt zokniból készíthettetek velünk aranyos kiscicát, most pedig egy nem kevésbé elbűvölő elefánt szabásmintáját mutatjuk meg nektek, ami alapján akár egész családot is létrehozhattok.

7_76.jpg

8_73.jpg

Nemcsak a játékokkal, de a napi étkezések során is kedvezhetünk a kicsiknek, például azzal, hogy kedvenc állataikat varázsoljuk az asztalra. Még jobb, ha közösen tervezzük meg és készítjük el őket!

A mi választottunk egy régi bevált kedvenc, a szélforgó lesz. Millió elkészítési módja közül itt láthattok egy nagyon egyszerűt, a miénk pedig attól lesz különleges, hogy újrahasznosított anyagból készítjük. Hamarosan nektek is beszámolunk róla, hogyan sikerült.

diy-paper-pinwheels.jpg

Ha pedig épp nincs mód közös kézügyeskedésre, bármilyen közösen, tartalmasan töltött idő méltó lehet arra, hogy emlékezetessé tegyük ezt a jeles napot. Sokszor mondjuk fegyelmezésként, hogy vége a gyereknapnak, de talán az a legjobb, ha inkább sosincs vége - még a felnőtteknek sem!

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket  
Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116575874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása