Színes Ötletek

a kézügyes blog

Nyuszicsomag tele finomsággal - hulladékmentesen

00_keret_01_blog_cimlapkep.jpg

Hetek óta nézegetem az áruházak húsvéti édességektől és csecsebecséktől roskadozó polcait, és bár többször is majdnem a kosaramba került egy-két darab, elhatároztam, hogy idén sem a rövidebb utat választom, és nemhogy saját készítésű, de lehetőleg hulladékmentes apró ajándékokkal kedveskedek a család aprajának. Az egyik, amit választottam, ez az aranyos nyuszifigura, ami akár nagyobb mennyiségben is könnyen és gyorsan elkészíthető. A testét a gyakran vitatható minőségű, alufóliába csomagolt apró csokitojások helyett kimérve vásárolt aszalt gyümölcsök, magvak és drazsék töltik meg. Nem nehéz kitalálni, hogyan készül, de a folytatásban meg is mutatjuk lépésről lépésre!

2_101.jpg

A rágcsálnivalót jó előre beszereztem, mivel közvetlen közelünkben nincs olyan üzlet, ahol lehet saját dobozba kimérve, csomagolásmentesen vásárolni. Az első néhány alkalommal még igényel némi extra szervezést ez a módszer, de ha már megszokja az ember, teljesen rutinszerűen megy a hétköznapi listaírás, hogy az ilyen jellegű boltokat vagy a piacot érintő beszerző napon célirányosan és többletvásárlás nélkül tudjuk teljesíteni a tervet.

Mivel az étkezésekhez textil szalvétákat használunk, azokat darabra vettem - a hobbiboltok többségében széles a kínálat a dekupázs technika állandó virágzásának köszönhetően. A normál méretű szalvétákat négyrét hajtva nagyjából 13x13 centiméter nagyságú négyzetekre vágtam, majd egy belső réteget eltávolítottam, hogy könnyítsek a vastagságán. Az általam használt fagolyók átmérője 4, a furaté 1,5 centiméter.

4_88.jpg

Első lépésként a nyuszik arcát rajzoltam meg. Mielőtt a filctollhoz nyúltam volna, egy csepp ragasztót kentem el a mintázandó felületen, hogy ne fussanak el a vonalak.

A hajtást illetően a képek szerint jártam el. Végül egész szorosra kell tekerni a szalvétát, hogy szakadásmentesen átférjen a golyón, de utána szépen kisimíthatóak a tapsifülek.

montazs_3.jpg
11_48.jpg

Korábbi kreatívkodások maradék szalagjaiból kaptak még egy-egy masnit a nyakukba, hogy igazán vidám húsvéti nyuszik legyenek, és már készen is vagyunk! 

00_keret_01_blog_cimlapkep.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, készítsétek el ti is és nézzétek hozzám hasonló örömmel az ünnepek utáni majdnem üres szemeteseteket - persze az nem csak ezen az apró ajándékon fog múlni, de minden kis lépés számít!

Hamarosan újabb zero waste szemlélettel tervezett ötletekkel jelentkezünk, csatlakozzatok a Színes Ötletek Facebook és Instagram közösségéhez, hogy veletek is meg tudjuk osztani!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416468566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása