Színes Ötletek

a kézügyes blog

Megemlékezés horgolt kokárdával

h_post_197092_20150227130859_1.jpg

Sokféle oka lehet, hogy saját kezűleg készítsük el nemzeti ünnepünk jelképét. Akár azért, mert korábban elfelejtettük beszerezni a nemzeti színű szalagot, vagy mert épp nem találtuk meg a ládafiában az évek óta ott tárolt kokárdánkat, esetleg, mert az aktuális megszorítások miatt négy fal közé szorulva szeretnénk kreatívan megemlékezni. Korábbi cikkünkben egy egyszerűbb és gyorsabb, papírhajtogatással elkészíthető változatot ajánlottunk figyelmetekbe,  a mai bejegyzésben viszont egy ünnepélyesebb, és persze tartósabb horgolt változatot mutatunk. 

A horgolt kokárdához a következőkre lesz szükségetek: piros, fehér és zöld fonal, 3 mm-es horgolótű, biztosítótű vagy kitűzőalap. 

A kokárdát középen a zöld fonallal kezdjük, és körbe-körbe haladva horgoljuk. 

h_post_197092_20150227130856_1.jpg

1. kör: 5 láncszemből (lsz) készítsünk láncszemsort, majd kúszószemmel kapcsoljuk gyűrűvé.

2. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd a gyűrűre horgoljunk 11 rövidpálcát (rp). Kúszószemmel zárjuk a kört. Ebben a körben 12 pálca van.

3. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd *az előző sor 3 pálcája közé horgoljunk 1-1 rp-át, majd a következő két rp közé 2 rp-át*. A *-* részt ismételjük meg még egyszer, majd készítsünk még 4 rp-át az előző sor pálcái közé. Kúszószemmel zárjuk a sort. Ebben a körben 3 pálcát szaporítottunk, tehát itt 15 pálca van.

Fehér fonallal folytassuk a horgolást.

4. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd *az előző sor 4 pálcája közé horgoljunk 1-1 rp-át, majd a következő két rp közé 2 rp-át*. A *-* részt ismételjük meg még egyszer, majd készítsünk még 5 rp-át az előző sor pálcái közé. Kúszószemmel zárjuk a sort. Ebben a körben is 3 pálcát szaporítottunk, tehát itt 18 pálca van.

5. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd *az előző sor 2 pálcája közé horgoljunk 1-1 rp-át, majd a következő 2 rp közé 2 rp-át*. A *-* részt ismételjük meg még négyszer, majd készítsünk még 3 rp-át az előző sor pálcái közé. Kúszószemmel zárjuk a sort. Ebben a körben 6 pálcát szaporítottunk, tehát itt 24 pálca van.

Piros fonallal folytassuk a horgolást.

6. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd az előző sor pálcái közé felváltva horgoljunk 1 és 2 rp-át, összesen tizenegyszer, majd horgoljunk még 2 rp-át. Kúszószemmel zárjuk a sort. Ebben a körben 12 pálcát szaporítottunk, tehát itt 36 pálca van.

7. kör: Készítsünk 1 lsz-et sormagasításnak, majd az előző sor pálcái közé felváltva horgoljunk 1 és 2 rp-át, összesen tizenhétszer, majd horgoljunk még 2 rp-át. Kúszószemmel zárjuk a sort. Ebben a körben 18 pálcát szaporítottunk, tehát itt 54 pálca van. Dolgozzuk el a kiálló fonalvégeket.

A kész kokárda átmérője kb. 7 centiméter, biztosítótűvel rögzíthetjük a ruhánkra, de varrhatunk a hátuljára kitűzőalapot is.

h_post_197092_20150227130859_2.jpg

ForrásCser Kiadó

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016462976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása