Színes Ötletek

a kézügyes blog

Barkácsdob házilag a legkisebb ritmusrajongóknak
Környezettudatos ötletek a gyerekszobába

1_97.jpg

Ha körülnézünk az otthonunkban, a legtöbb műanyagot bizonyára a konyhában és a gyerekszobában találjuk. Természetesen a tartós és praktikus tárgyaktól nem kell feltétlenül lemondanunk, és ha ki is tűztük ezt a célt, akkor sem egyszerre - azonban kis lépésenként, az elhasználódásuk ütemében sok mindent kiválthatunk valamilyen környezetbarát alternatívával. Különös gondban lehetünk a gyerekek játékainak megválasztásakor, vagy ha ajándékot készülünk adni kisebb rokonoknak vagy a barátok csemetéinek. Legyen a korának megfelelő, de ne legyen belőle másik három ugyanolyan, legyen készségfejlesztő, de ne legyen unalmas, és hosszasan sorolhatnánk tovább a feltételeket. És persze ne is legyen műanyag, nohiszen! Tudjuk, mennyire nehéz a kissé talán túl bőséges kínálatból a megfelelőket kiválogatni. Ráadásul nem is tisztünk, hogy bárki helyett minőségi vagy mennyiségi korlátokat szabjunk, ezért inkább azzal próbáljuk támogatni az elvet, hogy időről időre igyekszünk olyan ötletekre is felhívni a figyelmeteket, amiket otthon fellelhető vagy újrahasznosított alapanyagokból saját magunk készíthetünk. 

Míg a nagyobbak azért már akár évekig is kincsként őrizgetik kedvenc játékaikat, addig a kicsiket egy-egy újdonság csak néhány hétig vagy napig hozza lázba, így náluk érdemes bevetni néhány saját készítésű kelléket is! Az öröm nem marad el, cserébe nem kell térdig járnunk a műanyagban három éves korukra. Minden gyakorló szülő tudja, hogy sokszor a legjobb játék egy egyszerű tejesdoboz, vagy PET palack, ennek nyomán most konzervdobozból készíthetünk dobfelszerelést, ami még mutatós is! 

2_95.jpg

Amire szükség lesz: konzervdobozok, mintás textildarabok, bőr, bőrzsinór, ragasztópisztoly, fa pálcák, fa golyók, vatta, lyukasztó és univerzális ragasztó (mellőzhető). Ezeknek a java része természetes anyag, ami talán otthon is fellelhető korábbi barkácsolásaink maradékaként vagy hobbiboltokban könnyedén beszerezhető. A konzervdoboz  az egyik legkönnyebben és leghatékonyabban újrafeldolgozható hulladék, hiszen egyszerűen beolvasztható és minőségvesztés nélkül újra és újra hasznosítható, ezért hacsak nem tudjuk valakinek játékként továbbadni, szedjük szét és helyezzük a szelektív gyűjtőbe, ha már nincs rá szükségünk!

3_89.jpg

1. lépés: Vágjuk méretre a szövetdarabot és ragasszuk a dobozra. Az univerzális ragasztó helyett használhatjuk a ragasztópisztoly is.

2. lépés: Rajzoljuk körbe a bőrön a doboz száját, majd köré még egy, körülbelül 2,5 centiméterrel nagyobb kört, ezután ezt vágjuk ki. Ismételjük meg még egyszer!

3. lépés: Lyukasszuk ki körben a bőrt, ha nincs lyukasztónk, használhatunk egy vastag tűt is.

4. lépés: Fűzzük végig a bőr zsinórt és kössük rá szorosan a doboz tetejére, majd járjunk el ugyanígy az alján is. Egy másik zsinórral átlósan fűzve feszítsük rá a két darabot, ahogy a képen látszik.

4_83.jpg

5. lépés: A fagolyókból, pálcákból és vattából a ragasztópisztoly segítségével készítsük el a dobverőket.

6. lépés: Alakítsuk meg a családi ritmusszekciót és mókázzunk egy nagyot a vidám dobfelszereléssel!

Tipp: A szövetdarabokat akár egyedi mintával is elláthatjuk, ha ecsettel texilfestéket hordunk fel rá különféle alakzatokban!

5_82.jpg

6_74.jpg

1_97.jpgKépek forrása: abeautifulmess.com

Ha készítettél már hasonlót és szeretnéd megmutatni, szívesen látjuk Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616427634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása