Színes Ötletek

a kézügyes blog

Virágtartók újratöltve - nem csak földdel

0_25.jpg

Mióta igyekszem a lehető legtöbb területen csökkenteni családunk hulladéktermelését, több olyan használati tárgy is megúszta már a lomtalanítást, amit korábban gondolkodás nélkül kidobtam volna. Van, ami megőrizte eredeti funkcióját, és van, aminek új feladatot kerestem, de a lényeg, hogy nem került a kukába. Ami pedig talán ennél is fontosabb, hogy nem kellett újat venni, ez igazán örömmel tölt el minden alkalommal. Minél több ilyen apróságot veszünk észre otthonunkban, annál jobban a sajátunk lesz ez az érzés, ami újabb és újabb lépésekhez biztosít majd lépcsőfokot.

Számtalan nagyszerű ötlet kerül elénk, ha kicsit utánanézünk, némelyik régiből-újat projekt már.már műremek, de most szándékosan olyat mutatok meg nektek, ami rendkívül egyszerű, és ha nem is a legszebb, ami valaha készült - akár csak a saját kezeim között - de jó példája annak, hogy érdemes belefogni egy-egy kedves vagy kallódó tárgy megmentésének. Ha apró sikerélményekkel rászoktatjuk magunkat erre a gondolkodásmódra, akkor legközelebb sem a hulladékgyűjtő felé mozdulunk majd lélekben. 

20201012_134840.jpg

Ezek a virágtartók több szempontból sem feleltek meg az elvárásaimnak. Műanyag, sárga, kopott, néhol törött, és - nincs mit szépíteni - csúnya volt mind. Az elveimen túl egyetlen tényező állt még a maradásuk mellett, hogy éppen passzoltak az újrafestett fali retró virágtartóba, amit szerettem volna megtartani, és semmi kedvem nem lett volna megfelelő átmérőjű kaspókat keresgélni, főleg karantén alatt otthon ragadva. Bár szeretem a növényeket kint is, bent is, nem követek túl szigorú esztétikai szempontokat a tárolásuk terén: sokféle örökölt, kapott, talált cserép, kaspó, fiók és egyebek adják a helyüket, így ezt az ötletet elsősorban azoknak javaslom, akik hasonlóan kompromisszumkészek. Egy nagy tekercs vastag spárga felhasználásával a jól ismert körbetekerős módszert alkalmaztam - amiről ITT és ITT is olvashattatok, soronként egy-egy pötty forró ragasztóval rögzítve. Biztosan vannak ennél szebb virágtartók a piacon, de számomra most már nem csak ezért jelentenek többet a boltban kaphatóknál. 

20201018_164554.jpg

Azóta a festés is elkészült, de erről majd talán később.

20201018_164555.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016376952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása