Színes Ötletek

a kézügyes blog

Stílusos tároló egyszerű ruháskosárból
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

1487015331-rbk-basket-124-rt2_1.jpg

Mi is sokszor felhívjuk a figyelmet arra, hogy lehetőleg kerüljük a felesleges vagy környezetbarát alternatívával könnyen kiváltható műanyag termékek vásárlását, de ha már van a birokunkban olyan, amit nem szívesen használunk, mert eredeti funkcióját már nem tölti be, tartósabb anyagból szeretnénk az utódját vagy egyszerűen csak nem tetszik, akkor se dobjuk ki, mert akkor semmit nem ér az alapgondolat. Újítsuk fel, alakítsuk át inkább! Most az otthonok egy inkább praktikus, mint esztétikus darabját szemeltük ki, a ruháskosarat. Ha például sérült, vagy nagyobbra cseréltük, még kereshetünk neki új funkciót a fürdőszobán kívül is. Ezzel az egyszerű eljárással csinos tárolót készíthetünk belőle, az átalakítás ráadásul filléres tételekből megoldható. Csábító, ugye?

szo_keret_02_teglalap_1000x700_1.jpg

Amire szükség lesz: nagyjából 5-7 mm vastag, színes fonál vagy kötél, ragasztópisztoly és némi türelem a monoton munkához. Ez igazán nem sok!

gallery-1487015113-step-1.jpg

Fordítsuk fejjel lefelé a kosarat és folyamatosan adagolva a ragasztót, kezdjük el a fonál körbetekerését. Soronként rögzítsük egy pici ragasztóval, hogy rendezetten és szorosan kövessék egymást.

1487015195-step-2.jpg

Ha elérkeztünk a közepére, rögzítsük a végét és pontos illesztést követően folytassuk a másik színnel, ismételve a már jól begyakorolt módszert. Az aljára és a belsejére nem szükséges rádolgoznunk a fonalat, viszont ha felül van visszahajló pereme, akkor arra igen. 

1487015263-step-3.jpg
1487015331-rbk-basket-124-rt2.jpgKépek forrása: redbookmag.com

Ha tetszett a technika, nézzétek meg korábbi cikkünket, amiben hasonló módszerrel egy kopott edény született újjá. Ti is készítettetek már hasonlót? Mutassátok meg nekünk a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában, szívesen látjuk! Tartsatok velünk itt, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről ötletről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr10015992536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása