Színes Ötletek

a kézügyes blog

Textúra Stream - Online előadások a Szépművészeti Múzeumban
Színes programok

125089579_3634615943225208_8145565055317711192_n.png

Korábbi bejegyzésünkben olvashattatok már Szépművészeti Múzeum Textúra 2020 nevű rendhagyó összművészeti sorozatáról, melynek előadásai eredetileg november 3. és december 9. között kerültek volna megrendezésre. Sajnos a járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások ezt a rendezvénysorozatot sem kímélik, és bár természetesen van lehetőség a jegyek visszaváltására, mindenkit arra buzdítunk, hogy ehelyett inkább válasszátok az online közvetítéseket. Részletek a folytatásban!

Képzőművészet, irodalom és színház találkozása egyazon térben és időben: kortárs magyar szerzők írtak új irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló, kiemelt alkotásáról. Az elkészült műveket a Szépművészeti Múzeum kiállítótereiben színművészek mutatják be.

Az előadásokat Székely Kriszta, a Katona József Színház munkatársa rendezte, aki friss látásmódjával tágítja a már megszokott kereteket. Az idei - immár hatodik alkalommal megvalósuló - Textúrán múzeumi dolgozók bőrébe bújva kerülnek bemutatásra az irodalmi alkotások és a múzeum műtárgyai. Az előadásokon egyrészt betekintést nyerhetünk az intézményben dolgozók mindennapjaiba, másrészt megismerhetjük személyes történeteiket és gondolataikat. Az este során találkozhatunk többek között a gazdag fantáziával bíró takarítóval, a sikeres, de magánéleti problémákkal küzdő projektvezetővel, a filozofikus gondolkodású teremőrrel, részt vehetünk egy múzeumpedagógus tárlatvezetésén, aki saját veszteségeit éli újra egy festmény láttán. 

A megváltott jegy a rögzített előadás első megtekintésének időpontjától kezdve 48 óráig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített előadás megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.

A program célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi és színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat, egyben megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára. 

textura2020_banner_970x250_bori.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1716291212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása