Színes Ötletek

a kézügyes blog

Textúra 2020 - Összművészeti előadások a Szépművészeti Múzeumban
Színes programok

120332870_3503067403046730_5270334827769906203_o.jpg

Hogyan találkozik ugyanazon térben és időben a képzőművészet, az irodalom és a színház? Erre a kérdésre ad választ a Szépművészeti Múzeum Textúra 2020 című összművészeti sorozata november 3. és december 9. között. Az előadásokon a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló, kiemelt alkotásáról neves kortárs szerzők által írt irodalmi szövegek elevenednek meg rövid színielőadások formájában. Az immár hatodik alkalommal megvalósuló, garantáltan izgalmas programnak ígérkező kezdeményezésről bővebben a folytatásban olvashattok! 

A Szépművészeti Múzeum először 2014-ben kért fel kortárs magyar szerzőket, hogy írjanak új irodalmi szövegeket a múzeum állandó gyűjteményének ismert és kevésbé ismert darabjáról. Idén olyan alkotók értelmezik újra a műveket kortárs, friss, vagy kár provokatív megközelítésben, mint Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi és Terék Anna. 

Az elkészült műveket a Szépművészeti Múzeum kiállítótereiben színművészek tolmácsolásában ismerhetik meg a látogatók, november első keddjétől december közepéig, összesen kilenc esti előadás alkalmával. A művek időben és térben is végigvezetnek a múzeum állandó gyűjteményein, az Antik, az Egyiptomi, a Régi magyar gyűjtemény és a Régi képtár termei mellett idén is helyszín lesz a gyönyörűen felújított Román Csarnok. 

120344237_3503174726369331_8710425476264429317_o.jpg

A program célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi és színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat, egyben megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára. Az előadásokat ebben az évben Székely Kriszta, a Katona József Színház munkatársa rendezi, aki friss látásmódjával tágítja a már megszokott kereteket.

Fontos tudnivaló, hogy a kormányzati intézkedés értelmében a Textúra előadásai 2020. november 11-én és utána elmaradnak. A megvásárolt jegyek átválthatóak Textúra Stream jegyekre vagy áruk visszaigényelhető.

textura2020_banner_970x120_bori.png

Az időpontokat és a részletes programot - sok más tudnivaló mellett - megtaláljátok a Szépművészeti Múzeum Facebookján és weboldalán

A programajánló apropóján hamarosan játékot hirdetünk, melyben a helyesen válaszolók közül a legszerencsésebbek páros belépőket nyerhetnek a Szépművészeti Múzeum Dürer kora néven futó időszakos kiállítására, melyet 2020. október 18-ig tekinthettek meg. A részletekkel hamarosan jelentkezünk - figyeljétek a blogot és csatlakozzatok a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, nehogy lemaradjatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016222026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása