Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk mókás farmerbaglyot a gyerekszobába!

23_5.jpg

Néhány napja, amikor újrahasznosított farmernadrágból varrás nélkül készítettünk aranyos bagolyfigurát, megígértük, hogy hamarosan jelentkezünk egy másik verzióval is. A kedvenc madár és az alapanyag ugyanaz, az eljárás viszont más, ezúttal varrni fogunk! A folytatásban megtaláljátok a részletes leírást.

Nemrég kaptam több zsák kiszelektált ruhát, szabási hulladékot, elmaradt varrós projektekből megmaradt anyagokat, mindenféle szövetet! Alig várom, hogy legyen annyi időm, hogy megkezdjem a nagybani feldolgozásukat, de addig is kisebb, egyszerűbb darabokat készítek, amikor időm engedi. Most például egy ölelgetni való párnát! A legutóbbi cikkben már esett szó egy kis bagolyrajongó családtagról, így nem nagy meglepetés, hogy ismét ezzel a varázslatos madárral foglalkozunk, persze a természetes megjelenésénél jóval mókásabb formában. Hatalmas varrótudománnyal továbbra sem rendelkezem, ezért akinek tetszik az ötlet és rendelkezik varrógéppel, bátran belevághat, rendkívül egyszerű az elkészítése!

1. lépés: Válogasd ki az anyagokat, amikkel dolgozni fogsz! Én a testhez egy farmernadrág két szárát, a szemekhez és a csőrhöz fekete, fehér, zöld, a szárnyakhoz mintás pamutvásznakat használtam.

1_77.jpg

2. lépés: Vágd le a szárakat, és mindkettőt vágd ketté az egyik oldalon, a varrás mentén.

2_72.jpg

3_67.jpg

3. lépés: Rajzold fel ezt az egyszerű körvonalat szabadkézzel, az anyagot kettéhajtva, majd szabd ki a vonal mentén. Ismételd meg a másik darabon is, ezt használva sablonnak, hogy egyformák legyenek! Ez lesz a test eleje és hátulja.

4_61.jpg

4. lépés: A szárnyához választott anyagok simítsd a farmerra és rajzold meg az ívét, ez alapján szabd ki duplán!

5_59.jpg

5. lépés: Ha szeretnél rá zsebet, vágd körbe azt is! Ki is bonthatod, de az eredeti varrás olyan erős és szoros, hogy biztosan hosszú türelemjáték vár rád ebben az esetben. 

6_54.jpg

6. lépés: A szárnyak belső ívét öltsd rá a farmerra a színéről! Én "hamis lock"-ot használtam, de ha nincs ilyen funkció a gépeden, a sűrű cikk-cakk is tökéletes lesz. Hogy később az összevarrásnál véletlenül se csússzon el az anyag, elővigyázatosságból a széle felé eső részt is levarrtam sima öltéssel.

7_52.jpg

7. lépés: A szemekhez három-három, különböző méretű és anyagú körre lesz szükséged. Én poharakat, illetve befőttes üveg fedelét használtam sablonnak, de használhatsz akár körzőt is. A legnagyobb készült a zöld anyagból, majd a fehér és a fekete következett. Varrás előtt próbáld ki, neked hogyan tetszik legjobban a bagoly tekintete!

10_45.jpg

11_38.jpg

12_35.jpg

8. lépés: Mindhármat öltsd egymásra lockkal vagy cikk-cakkal!

13_29.jpg

9. lépés: Tűzd fel a kész szemeket a farmeranyagra, és öltsd rá arra is!

14_25.jpg

10. lépés: Vágd ki a csőrnek valót is az arra választott anyagból, majd varrd fel az előzőekhez hasonlóan!

15_23.jpg

11. lépés: A zseb felvarrásánál nagyon óvatosan és lassan dolgozz, mert itt már nagyon vastag az anyag!

16_19.jpg

12. lépés: Fordítsd össze színével a két farmeranyagot, és varrd össze körben úgy, hogy az alján kihagysz egy 6-7 centiméteres nyílást! Ezen keresztül tudod majd kifordítani és megtölteni.

17_13.jpg

18_12.jpg

13. lépés: Fordítsd ki, ahol szükséges - például a füleknél -, igazítsd el az anyagot és töltsd meg valamilyen töltőanyaggal a belsejét! Használhatsz vatelint, szivacsot vagy felszabdalt textilt is.

19_11.jpg

14. lépés: Végezetül forgasd be a varrásszélnek megfelelően az anyagot és rögzítsd a nyílásnál gombostűvel vagy csipesszel, majd kézzel, rejtett öltéssel varrd be! 

20_10.jpg

nevtelen_2.jpg

21_6.jpg

22_5.jpg

Nálunk nagy volt a kis tulajdonos öröme, szerintünk nálatok sem lesz másképp!

Ha te is elkészítetted és szeretnéd megmutatni, szívesen látjuk a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről kreatív ötletről se maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616263226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása