Színes Ötletek

a kézügyes blog

Rusztikus tárolóedény befőttes üvegből a fürdőszobai apróságoknak

reuse-old-glass-jars-as-decorative-storage-550x938_1.jpg

Itt a befőzési szezon, ilyenkor bizony minden alkalommal sorra kerül egy kevéssé kedvelt teendő, az év közben gyűjtött üvegek átválogatása, rendszerezése, tisztítása. Mindig akad néhány, amelyek alakjuk, méretük vagy állapotuk okán nem felelnek meg a lekvároknak, befőtteknek. Ezeket sem kell kidobni, tárolhatunk bennük bármi mást! Erre mutatunk most egy tetszetős példát.

Amit csak lehet, műanyag csomagolás helyett üvegben veszek meg, így nem nagyon van gondom a befőzési szezonban, mibe is töltsem az ízletes kincseket. Mivel a lekvárok befőzéséhez tartósítószereket általában nem használok, ezekhez inkább a kisebb üvegeket veszem elő - praktikus, ha nem kell túl nagy adagot egyszerre nyitva tartani. Így a nagyobb üvegeknek - amik megmaradnak a savanyúságok és a befőttek után is - inkább más funkciót keresek, mielőtt még a szelektív gyűjtőbe száműzném őket. Merjük a konyhán kívül is hasznosítani őket! Készíthetünk belőlük többek között könnyen tisztítható, praktikus tárolót a fürdőszobába az olyan apróságoknak, amelyek után ezek hiányában sokszor csak idegesen kutakodnánk valamelyik fiók mélyén.

bathroom-organization-upcycled-jars-550x413.jpg

Első lépésként mossuk ki az üvegeket és távolítsuk el a címkéket. Itt a régi, jól bevált módszeren kívül - miszerint állítsuk vízbe, míg le nem ázik a papír, majd a maradék ragasztót súroljuk le sebbenzinnel vagy körömlakklemosóval - próbálkozhatunk környezetbarátabb megoldással is. A mosogatót töltsd fel a legmelegebb csapvízzel, abban oldj fel 1-2 dl mosószódát! Tedd bele az üvegeket nagyjából fél órára, majd dörzsöld le a címkéket! Hacsak nem valami durván erős ragasztóval akadtál össze, mindkettőt el tudod távolítani egyszerre.

how-to-remove-labels-and-glue-from-glass-jars-the-easy-way-550x607.jpg

A tetőket fessük le ezüst színűre, majd száradás után feketére! Ha a második réteg is megszáradt, csiszolópapírral nagyon finoman csiszoljuk meg, így az ezüst is előtűnik. Mondhatnánk antikolásnak, de maradjunk annyiban, hogy ez annak az instant verziója. A fogantyúkat beszerezhetjük hobbi - vagy barkácsboltokból, de dolgozhatunk azokkal is, amik esetleg egy korábbi bútorfelújítás után megmaradtak vagy páratlanul tengődnek. Fúrjuk ki a tetőket középen a fogantyúk szárának megfelelő méretű fúrószárral, rögzítsük őket anyacsavarral, és ha szükséges, vágjuk le a fölösleget a szár hosszából! Töltsük fel az apróságainkkal és helyezzük el egy stílusban hozzáillő polcon!

glass-jars-topped-with-knobs-412x500.jpg

reuse-old-glass-jars-as-decorative-storage-550x938.jpg

reuse-glass-jars-for-bathroom-storage-470.jpg

diy-bathroom-storage-rustic-550x733.jpgForrás: refreshliving.us

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216007254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása