Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fűszeroszlop a teraszra
Korábbi cikkünk újratöltve

fuszeroszlop_montage.jpg

A legutóbbi balkont és teraszt felvirágoztató galériánk nagy sikert aratott, ezért most ismét hasonló témával jelentkezünk, kiegészítve és felújítva egy korábban megjelent cikket. Ha nincs kerted, vagy csak egészen picike hely áll a rendelkezésedre, ugyanakkor szeretnél saját magad termeszteni fűszereket, és még kézügyeskedni is szeretsz, akkor ez a mai poszt bizony neked szól!

Persze nevelgethetünk fűszernövényt a konyhaablakban is, de ha van egy pici helyünk, érdemes megvalósítani ezt a szemet gyönyörködtető megoldást.

Szükséges anyagok:

  • deszka
  • pác vagy lakk a faanyag kezeléséhez
  • befőttesüvegek
  • spárga
  • akrilfesték az üveg belsejének a festéséhez
  • akasztók vagy szögek, mérőszalag
  • fatáblák
  • táblafesték
  • virágföld és kavics a pangó víz ellen

Az elkészítés nem különösebben nehéz feladat, bár ha több deszkából dolgozunk, és méretre kell szabnunk a faanyagot, akkor szükség lesz még néhány szerszámra is - fúrógépre, fűrészgépre - és esetleg segítő kezekre is.

img_578dedfd33acf.jpeg

A páccal előzetesen lekezelt deszkára szögek vagy akasztók segítségével függeszthetjük fel a táblákat és az üvegeket. Ezek helyét pontosan mérjük ki, és máris a helyükre kerülhetnek. Az üvegek belső felét akrilfestékkel tehetjük ilyen vidám színessé, míg a táblákra akár írhatunk is, ha táblafestékkel kezeljük.  A fűszerek ültetésénél a pangó vízre is gondolnunk kell, hiszen a befőttesüvegek alja zárt, így a fölösleges víz nem tud távozni. Ezért az üvegek aljára pár centi vastagságban szórjunk kavicsot vagy kifejezetten erre a célra kapható agyaggyöngyöket!

img_578def6222ea6.jpeg

A galériában további remek ötleteket mutatunk ugyanerre a témára.

2a38193934d598368cb08b91eed34972.jpg7b9e00686ca8e5a77c3245cbe4b03e52.jpg

d587f1eb55fa8e7686eb6e6cab30d820.jpg

Forrás: homeremendiesrx.com  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512354281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása