Színes Ötletek

a kézügyes blog

A szeretetteljes törődés, gondoskodás és öröm érződik a szappanokon - Nézzünk szét a Szappanfalu háza táján!

2_38.jpg

Komolyra fordult hobbikat, megvalósult kreatív álmokat bemutató sorozatunk újabb részéhez érkeztünk. Most a Szappanfalut mutatjuk be nektek, egy ízig-vérig családi vállalkozást, mely szappanöntéssel kezdte tevékenységét, mára pedig számos természetes kozmetikum is található a termékpalettán. Nagy odafigyeléssel és törődéssel készített portékáikon keresztül kezedbe foghatod és érezheted a természet, a csend, béke, nyugalom és a hála örömét. 

1_41.jpg

A Szappanfalunak helyet adó takaros kis tanya Békéscsaba mellett található. Több, mint tíz éve történt, hogy az alapító, Tóth Lászlóné beleszeretett, azóta évről évre itt gondozza, gyűjtögeti, szárítja a nagy becsben tartott, saját termesztésű gyümölcseit, virágait, gyógynövényeit, hogy azután a szappanokban és natúr krémekben éljen tovább jótékony hatásuk, ahogy a szomszéd portákon legelészők kecskék teje is fontos alapanyaga a kozmetikumoknak. Az útkeresés során a hely nyújtotta lehetőségekből még a sajtkészítés merült fel, de kreatívabb, dekoratív produktumot létrehozó munka révén a szappankészítés lett a befutó. Akkori elhatározása az egész család életét megváltoztatta. Lánya, Enikő krémeket készít, vezeti a vállalkozást, és részt vesz a fejlesztésekben, párja a hatalmas gyógynövénykertet segít kézben tartani, illetve ő felel az árubeszerzésért. A család többi tagja is kiveszi a részét a munkából, van, aki a grafikai feladatokat látja el, más pedig fürdőbombákat készít. A jó ötletnek, és a szorgos, szívvel-lélekkel végzett munkának köszönhetően a kezdetben csak ismerősöknek készített szappanok mára az ország egész területén bárki számára elérhetők.

 
img1769-e1569313118357.jpg

Fotó: Bencsik Ádám

A termékek 100%-osan mesterséges tartósítószer-, kőolajszármazék-, alumínium-, SLS mentes alapanyagokból készülnek, és még hosszasan sorolhatnánk, milyen kritériumoknak felelnek meg, amikkel egy tudatos, természetes anyagokat preferáló vásárló rendelkezik. Egy jól megválasztott biotermék használatával jó esetben elkerülhető, hogy egy korábbi által okozott károk elhárítására további készítmények vásárlására kényszerüljünk. Számunkra is nagyon fontos, így külön kiemeljük, hogy a zero waste alapelveit követik. Minimális, ízléses papírcsíkkal körülölelt szappanokkal, fém - és üvegtégelyes készítményekkel, a zero waste életvitelhez praktikus kiegészítő termékekkel találkozhatunk. Most épp egy üvegtégelyes fogkrém fejlesztésén folyik a munka és tesztelés alatt áll a legújabb termék, a mosogatószappan is, mely műanyag - és hulladékmentes megoldást jelent a folyékony, bolti mosogatószer kiváltására. A használatához ideális a luffa mosogatószivacs vagy a növényi rostokból készült fa kefe. Az összetevők közül amit csak lehet, maguk termelnek, gyógynövényeket szárítanak, kivonatokat készítenek, ezekhez környékbeli termelői olajokat szereznek be, ami pedig ezeken felül még szükséges, az egy megbízható békéscsabai natúr alapanyagokat forgalmazó áruházból származik. 

Sok érdekes információt találhattok még a Szappanfalu weboldalán és Facebookján is. Az indulásról Enikő  így mesélt nekünk.

Anyukám már megtette az első lépéseket - én nem azonnal, csak három év múlva csatlakoztam hozzá, amikor más lehetőséget kerestem az éjszakába nyúló vendéglátóipari munka helyett. Egy ideig Budapestről intéztem a teendőket, de hamarosan eljött az ideje, hogy a párommal együtt hazaköltözzünk. Úgy került a krémek készítése a látószögembe, hogy az édesanyámtól kapott, tisztán olajokból és sheavajból álló készítményt túl zsírosnak találtam, olyat szerettem volna, aminek a felkenése után azonnal lehet sminkelni, ugyanakkor olyan természetes, hogy akár meg is ehetném. Innen nem volt megállás, kerestem, kutattam, tanultam, fejlődtem és fejlesztettem, ahogy anyukám, én is olyan hivatást találtam, amibe beleszerettem.  

1571719449-kavek-vilaga-szappan.jpg

1567152726-luffa-szappantarto-korong.jpg

1549115506-szilard-sampon-amla-porral-koffeinnel.jpg

1548142918-sziv-alaku-csillaganizs-szappan.jpg

1573537170-keratinos-balzsam-pakolas.jpg

1584773429-kezfertotlenito-es-apolo-csomag.jpg

1548087364-borotvaszappan.jpg

nevtelen_1.jpg

A munka, amit végeznek, remélhetően sokak javát szolgálja, és nekik is öröm. Ismét egy értékes példát láthattunk arra, hogy érdemes bízni magunkban és dolgozni azért, hogy valóra váltsuk álmainkat.

A sorozat cikkei, bár egyértelműen termékmegjelenítést tartalmaznak, nem fizetett reklámok. Ha van hasonló történeted, amit szívesen elmesélnél, keress meg minket a e-mailben, vagy privát üzenetben a Színes Ötletek Facebookján

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3415751406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása