Színes Ötletek

a kézügyes blog

#másfélméTERV pályázat - Eredményhirdetés

mmt_eredmenyhirdetes.jpg

Kár lenne tagadni, amikor több mint egy hónapja meghirdettük #másfélméTERV című játékunkat, volt bennünk egy kis izgalom azt illetően, vajon hány pályamunkát, arcmaszk és pólótervet kapunk majd tőletek. A széles körben elterjedt vélekedés úgy tartja, hogy egyre nehezebb felkelteni a hosszabb távú érdeklődést, így manapság sokkal népszerűbbek az olyan nyereményjátékok, ahol elég kedvelni, megosztani valamit, vagy mondjuk három nagyon egyszerű kérdésre kell választ adni. Ez a pályázat pedig nagyon nem ilyen volt, hiszen nemcsak arra kellett időt szánnotok, hogy az általunk megadott témakörök mentén valami szellemes, elgondolkodtató ötletet küldjetek el nekünk, de ki is kellett azokat dolgoznotok, mindenkinek a saját felkészültsége szerint, a számára rokonszenves technikával, ami lehetett szabadkézi rajz, számítógépes grafika, vagy épp szabás-varrás, hímzés. Ezért is volt nagyon kellemes meglepetés számunkra, hogy végül milyen sok pályázatot kaptunk. Volt, amin jóízűen kacagtunk fel, volt, amelyik láttán elismerően, mosolyogva bólogattunk, de mindegyiknek egyformán örültünk, függetlenül a kidolgozottságtól, a technikától, és bármilyen gyakorlati tényezőtől. Bár a zsűri közmondásosan mindig nehéz helyzetben van, most tényleg igaz, hogy szívünk szerint mindenkit megjutalmaznánk - viszont mivel ezúttal öt nyereménycsomag kiosztására van lehetőségünk, ki kellett választanunk azokat, akik a nyertesek közé kerültek.

A beérkezett pályázatokat igyekeztünk objektíven értékelni, három szempont, az ötlet eredetisége, gondolatisága, a technikai kidolgozottság, és az alkotás összhatása mentén. Az elbírálás során így három, 1 és 5 közötti pontszámot adtunk. Az értékelés során pluszponttal jutalmaztuk a fiatal, 14 év alatti pályázókat, bár többen voltak olyanok közöttük is, akik mindenféle pozitív elfogultság nélkül állták a versenyt a felnőttekkel.

De ne szaporítsuk tovább a szót, nézzük végre, kik jutottak ezúttal a nyertesek közé. Jöjjenek tehát a nevek, ahogy ilyenkor szokás, fordított sorrendben!

A közönségszavazást elsöprő fölénnyel Feke Judit nyerte Covid19 STOP - Falusi Viselet munkájával. Judit Mezőfalván él és színházi jelmez, illetve népviselet készítésével foglalkozik. 48 éve aktívan néptáncol, elmondása szerint ez a szeretet inspirálta ennek a különlegesen szép maszknak az elkészítésekor. Varrótudományát mások javára is kamatoztatja, az elmúlt időben több, mint 850 darab maszkot készített karitatív célból. Mind a beküldött anyag, mind Judit hozzáállása példaértékű, minden elismerésünk az övé, abszolút megérdemelten aratott nagy sikert az olvasók körében. Reméljük, örömét leli majd a The Merch által felajánlott családi pólócsomagban is!

A sorsolás egyik legfiatalabb pályázónknak, Lukács Liának kedvezett, akinek Otthon, biztonságban című rajza, és a kapcsolódó, egyszerűen, de nagyszerűen rögtönzött pólómontázsok egyébként is megnyerték tetszésünket. Lia és családja 10 000,-Ft értékű könyvutalványt nyert a Cser Kiadó kreatív sorozatából - bízunk abban, hogy élvezettel forgatják majd a könyveket.

mmt_03_lukacs_lia_edit.jpg

A 3. helyezést a 12 éves Lipták Bernadett Kata nyerte el Budapestről A hétköznapi hősök! című szabadkézi, tűfilccel és színes ceruzával készült tervével, mellyel az orvosok és a nővérek előtt tiszteleg, akik a való világban hősök, nem a tévé képernyőjén. Szép gondolat, szép rajzzal, neki is gratulálunk a nyereménycsomaghoz - a Marabu Textilnyomókészlethez a Pannoncolor Kft. felajánlásában, illetve a kedvezménykuponokhoz a Cser Kiadó és a Kreatív Hobby webáruházaiban.

liptak_bernadett_kata.jpg

A 2. helyezett Szénási Tünde lett, aki Covidoktor című tervével egyöntetűen megnyerte a Színes Ötletek csapatának tetszését. A digitálisan rajzolt, inspirációként a közismert amerikai katonai toborzó plakátot és  a pestisjárvány idejének orvosi öltözékét közös képben egyesítő pályázat alapötlet, gondolatiság és kidolgozottság terén is egyaránt nagyon magas színvonalú alkotás, élénk, a téma komorságát ellensúlyozó színeivel pedig garantáltan jól érvényesülne pólóra nyomva, fel is vennénk. Tündének is gratulálunk a nyereménycsomaghoz!

mmt_02_szenasi_tunde_belgium_edit.jpg

A #másfélméTERV 1. helyezettje Kiss Szabina lett Gyálról, akinek mindkét munkája ötletes volt, közülük a Karantén életérzés pólóterv pedig nemcsak fejlett vizuális látásmódról, karakteres rajztudásról árulkodik, de gyakorlatilag egy komplett világképet sikerült vele szimbolikus képbe sűrítenie. Hadd idézzünk szó szerint leveléből:

"Első gondolatom az volt, hogy ábrázolok egy embert, aki úgy vakaródzik, mint egy kutya. Ezzel rávilágítva arra, hogy nap mint nap úgy megyünk el otthonról, hogy a háziállatainknak azt mondjuk: MARADSZ! És most nekünk is épp ezt kell tennünk. Ahogy készült, tovább fejlõdött a terv, elõkerült egy malacpersely, ami a járványhelyzetben kialakult nehéz anyagi helyzetünkre mutat rá. A malacperselybõl egy szál kolbász lóg ki, ami mutatja, hogy ez a pénz nem fölös dolgokra megy el, hanem élelemre. (Valamint vegetáriánusként arra is szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy komolyan el kéne gondolkodnia az embereknek, valóban szükséges-e húst fogyasztani. Idén még egy vadállattól jött a vírus, de két év múlva, lehet egy gazdaságból jut ki a nagy világba...) Ezután begöngyöltem vécépapírral az alanyt, tettem a fejére egy koronát, utalva a korona vírus elnevezésére. A színezéshez piros színt használtam, mert pirossal szokták ábrázolni a vírust, valamint ez a vér színe is. Az alak szeme és könnyei is pirosak, mert tudatosult benne, hogy nagy a baj. A háttér lényegében egy térkép a kereten kívül van a vírus, és ha oda kimegyünk behozzuk otthonunkba és mi is elkapjuk. Mint látható is, a piros csík kimerészkedett, elkapta, és be vitte otthonába. A fekete vonal a kereten belül mozog, biztonságban."

 

kiss_szabina_karanten_eleterzes_polo.jpg

Aki pedig most nem került a nyertesek közé, az se bánkódjon, hiszen hamarosan - ha ti is szeretnétek - lesz újabb pályázatunk, remélhetőleg nem is egy! Addig is mindenkinek köszönjük a sok befektetett munkát, és hogy megtisztelt minket pályázatával, igazi öröm volt számunkra ennyi szép munkát végignézni, látni a sok különböző irányból közelítő, de mindig kreatív gondolatokat kicsiktől és nagyoktól egyaránt. Ha bármilyen észrevételetek, vagy ötletetek merülne fel, akár a következő pályázatokkal kapcsolatban, nyugodtan írjatok nekünk a Facebookon, az oldalnak címzett üzenetben, vagy e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címen! 

Végül, de nem utolsósorban még egyszer köszönjük partnereinknek a nyereményfelajánlásokat! 

masfelmeterv_logok.png

Pannoncolor Kft. - Pannoncolor.hu, Facebook.com/muveszfestek
Kreatív Hobby 2001 Kft. - Kreatívhobby.hu, Facebook.com/kreativhobbyonline
Cser Kiadó - Cserkiado.hu, Facebook.com/cser.kiado
The Merch - Facebook.com/themerch.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3215716766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása