Nem kell messzire menni és főleg vagyonokat költeni ahhoz, hogy nagyszerű alapanyagokhoz jussunk, hiszen azok sokszor szó szerint a lábunk előtt hevernek. A mai bejegyzésben kavicsokkal fogunk dolgozni. Mivel az ötletek tárháza határtalan és később is visszatérünk majd erre az anyagra, most őszi hangulatú, madaras képeket és dekorációkat mutatunk.
Az sem baj, ha kirándulásaink alatt már most begyűjtünk többféle formát, méretet, színt és felületet, mert a karácsonyi készülődés során már nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Ezzel el is árultuk, milyen szerepet szánunk a köveknek legközelebb.
Sima felületű, lapos, vagy az adott elképzelésünknek megfelelő formájú köveket válasszunk! Tisztítsuk meg őket alaposan! Ha szükséges, használjunk meleg vizet, szappant, régi fogkefét, hogy az apró bemélyedésekből is alaposan el tudjuk tüntetni a port, ezután szárítsuk meg őket teljesen. Az apró egyenetlenségeket csiszolópapírral eltávolíthatjuk.
A megtervezett minta és a kő alapszíne határozza meg, hogy szükséges-e az alapozás. A festéshez akrilfestéket használjunk, és vigyázzunk arra, hogy egy újabb réteg felhordása előtt az első maradéktalanul megszáradjon. A natúr felületek nagyon szépek és illenek ehhez a rusztikus anyaghoz, de ha a kedvünkre valóbb a fényes vagy jobban illik az összképhez, a végén akár le is lakkozhatjuk. Hobbiboltokban, papírboltokban már a teljes színpalettáról választhatunk kis kiszerelésű termékeket is, ráadásul különféle méretű és formájú ecsetek széles választéka áll rendelkezésünkre, amikkel tökéletesíthetjük a végeredményt. Ha szeretnénk képpé rendezni köveinket, szerezzünk be erre a célra is könnyen elérhető, természetes alapanyagokat: csiszolt ágat, mohát, leveleket, natúr faszeletet, régi képkeretet, spárgát, de további festett kavicsokat is használhatunk a környezet kialakításához. A rögzítés legkönnyebben ragasztópisztollyal oldható meg.
Ne feledkezzünk meg róla, hogy lassan itt a madáretetés ideje, aki teheti, gondoskodjon énekesmadaraink téli táplálékpótlásáról. Ha már elkezdtük, tartsunk ki, és tavaszig ne is hagyjuk abba, mert a folytonosság nagyon fontos, akár életet is menthet. Többek között napraforgó, tökmag, köles, natúr dió- és mogyorófélék, alma, állati
zsiradék, főtt rizs és ivóvíz kerülhet a menübe, a kenyérféléket és pékárukat pedig szigorúan hagyjuk ki belőle!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.