Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mától Margó Irodalmi Fesztivál a Várkert Bazárban, szombaton ismét Kacskaringó Fonalfesztivál
Programajánló a hét második felére

margofeszt.jpg

Ma indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban, ahol a 32. standon a Cser Kiadó számos könyvbemutatója várja a látogatókat csütörtökön, pénteken és vasárnap. Ha pedig kreatív elfoglaltságra vágytok, szombaton érdemes útba ejteni a Kacskaringó Fonalfesztivált, ahol ezúttal egy jótékony kezdeményezést is támogathattok. Programajánló a hajtás után! 

Október 10. csütörtök 17.00, Vásárszínpad - Dévényi István: Hádujudú és Vágvölgyi B. András: 1989

A szerzőkkel Fehér Renátó beszélget, moderátor: Vörös András, Cser Kiadó. Az 1989 a magyar rendszerváltás műfaji határokat átíró regénye, a Hádujudú című regény a mai Magyarországon játszódik. A két könyv izgalmas kontrasztban mutatja be a 30 év alatt bekövetkezett változásokat.

Október 11. péntek 17.30, Vásárszínpad - Sigríður Hagalín Björnsdóttir: A sziget

A szerzővel Veress Dávid, az Észak folyóirat főszerkesztője beszélget. A könyv a thriller, a politikai fikció és a disztópia remek kombinációja, ugyanakkor pontos kórkép is a modern világról.

Október 13. vasárnap 13.30, Szívünk rajta gyereksarok - Így mennek nálunk a dolgok

A gyerekprogramot Kis-Várday Júlia drámapedagógus és Páder Petra színésznő tartja. Az észt meseíró Anti Saar Így mennek nálunk a dolgok c. könyve alapján kincsvadászatra indulunk és a manók rejtett kincsei nyomába eredünk. Nem hangzik nehéznek? Hát majd meglátjuk.

Október 13. vasárnap 19.00, Világirodalmi színpad - Ők is boldogan éltek? A férfi változat

Közreműködik: Garaczi László, Maros András, Totth Benedek, Zoltán Gábor és Szederkényi Olga szerkesztő
Az És boldogan éltek? - Mesehősnők utóélete című nagy sikerű női antológia után most itt a férfiak válasza - Herbszt László illusztrációival.A könyvben Czinki Ferenc, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Fehér Béla, Garaczi László, Gerlóczy Márton, Hartay Csaba, Háy János, Horváth Viktor, Kerékgyártó István, Maros András, Totth Benedek, Vámos Miklós, Zoltán Gábor felnőttmeséi olvashatók.

Október 12., szombat, Temi Fővárosi Művelődési Háza - Újra Kacskaringó Fonalfesztivál!

Kiállítás, vásár, nyitott műhelyek - minden, ami kötés, horgolás, szövés, fonás. A Kacskaringó Fonalfesztivál idei őszi rendezvénye 2019. október 12-én, szombaton, 10 és 18 óra között várja a látogatókat a TEMI Fővárosi Művelődési Házában, ahol most egy jó ügyet is támogathattok. 

Lapul néhány gombolyag a szekrény alján, amit már nem fogtok felhasználni? Maradt a legutóbbi projektből fonal? Vigyétek el a Kacskaringó Fonalfesztiválra, a szervezők pedig továbbítják adományaitokat a REGEA Alapítvány és a Horgoljunk a beteg gyermekeknek - Amigurumi jótékonysági csoportnak. A REGEA Alapítvány rákbetegségből gyógyuló nőknek tart terápiás kötő-horgoló foglalkozásokat, a Horgoljunk a beteg gyermekeknek - Amigurumi jótékonysági csoport tagjai pedig kórházban kezelt, illetve rászoruló gyermekeknek készítenek amigurumi figurákat. A felajánlott gombolyagokat a Fesztiválon, egy külön erre kijelölt helyen tudjátok majd leadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615215814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása