Új sorozatunkban olyan ötleteket mutatunk a legkülönfélébb témakörökben, amelyek közös tulajdonsága, hogy tényleg pár perc alatt elkészíthetőek. Ma a gasztronómia területén kalandozunk abból az apropóból, hogy a reggeli csípős hideg emlékeztetett, bizony nem szabad tovább kint hagyni az idén nagyon szépen hajtó bazsalikomot.
Sokan vagyunk, akik kevésbé szeretik a szárított fűszernövények bebarnult, fakó színét és a teleltetésükben sem jeleskedünk, így másik módszer után nézünk. Ezzel a megoldással a jellegzetes, életteli zöld szín megmarad és akár egész télen élvezhetjük friss ízét ételeinkben. A tennivaló mindössze ennyi: vágó- vagy turmixgépbe tegyük bele a friss, megtisztított leveleket, tegyünk hozzá egy pici olívaolajat és vizet, majd pár másodpercig forgassuk át. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen. Ezután az előkészített jégkockatartóba öntjük, és mehet a fagyasztóba. Hogy takarékoskodjunk a hellyel, később áttehetjük egy dobozba is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.