Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tízperces trükkök - A bazsalikom téli álma jégkockatartóban

0_1.jpg

Új sorozatunkban olyan ötleteket mutatunk a legkülönfélébb témakörökben, amelyek közös tulajdonsága, hogy tényleg pár perc alatt elkészíthetőek. Ma a gasztronómia területén kalandozunk abból az apropóból, hogy a reggeli csípős hideg emlékeztetett, bizony nem szabad tovább kint hagyni az idén nagyon szépen hajtó bazsalikomot.

Sokan vagyunk, akik kevésbé szeretik a szárított fűszernövények bebarnult, fakó színét és a teleltetésükben sem jeleskedünk, így másik módszer után nézünk. Ezzel a megoldással a jellegzetes, életteli zöld szín megmarad és akár egész télen élvezhetjük friss ízét ételeinkben. A tennivaló mindössze ennyi: vágó- vagy turmixgépbe tegyük bele a friss, megtisztított leveleket, tegyünk hozzá egy pici olívaolajat és vizet, majd pár másodpercig forgassuk át. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen. Ezután az előkészített jégkockatartóba öntjük, és mehet a fagyasztóba. Hogy takarékoskodjunk a hellyel, később áttehetjük egy dobozba is.

1_13.jpg

2_12.jpg

3_12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1915192540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.10.06. 10:50:37

Víz nélkül is megy, csak kicsivel több olaj kell bele. Ízesebb lesz.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása