Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vidám ceruzadíszek kicsiknek és nagyoknak

3_9.jpg

A múlt heti iratpapucsok után az iskolakezdés témakörét tovább boncolgatva most a sok egyforma ceruza személyre szabásához adunk ötletet. Bár manapság a mozivászon minden szereplője megjelenik a szükséges eszközökön, így az írószereken is, de mennyivel szerethetőbb, ha magunk tesszük egyedivé őket. Azért némi szülői segítség nem árt, főképp a ragasztópisztolyos műveleteknél.

1_10.jpg

2_9.jpg

A szörnyecskés ceruzadíszhez körülbelül 3x8 cm méretű filcre van szükség darabonként, hobbiboltokban kapható ragasztható vagy öntapadós szemecskékre, ceruzára, ollóra, ragasztópisztolyra. Az elkészítéséhez pedig íme a segítség. 

Ha ezeket az aranyos erdei állatokat szeretnéd látni a ceruzáid végén, a filc helyett szerezz be habpapírt vagy öntapadós dekorgumit és zseníliadrótot, ezután neki is láthatsz.

Vágd ki az alapformát kétszer! Ezt a legpontosabban úgy teheted meg, ha először megrajzolod az anyagra és amikor végleges a körvonala, kivágod, majd megismétled a műveletet ezt használva sablonnak. Így az első és hátsó oldal teljesen azonos méretű lesz. Az egyik oldalt dekoráld a kiválasztott állat küllemének megfelelően a többi színt és a szemeket felhasználva, ez lesz az eleje. Tekerd körül néhányszor a ceruzát a zseníliadróttal! Vedd le róla óvatosan, hogy ne tekeredjen el, de a ceruza se legyen útban a továbbiak során! Hajtsd a végét felfelé és vágd el, hogy csak 2-3 cm maradjon a spirális rész után, majd húzd le az öntapadós részt az egyik feléről, ragaszd rá a drótot és jöhet a másik oldal, amivel összezárod.

4_6.jpg

A bemutatott sémák szerint további figurákat is készíthetsz, ahogy csak kedved tartja. Tartsd saját készítésű ceruzatartódban vagy add ajándékba barátaidnak! 

5_8.jpg6_6.jpg7_5.jpg8_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2315161572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása