Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egyedi iratpapucsok házilag - Ötletesen az iskolaszezonban is!

szo_sulis_778.jpg

Az iskola már elkezdődött, és ilyenkor derül csak ki igazán, mennyi mindennek kell helyet találnunk az íróasztalon, vagy annak környékén. A gyerekek nagyra fogják értékelni a saját ízlésüknek megfelelően dekorált, menő iratpapucsokat, mi pedig nem kevés időt és pénzt takaríthatunk meg, emellett mindig nagyobb örömet okoz, ha valamit saját kezűleg készítünk. A folytatásban ezek elkészítéséhez adunk néhány tippet. 

A natúr kartonból készült tárolót ugyan meg kell vásárolnunk, de ezek lényegesen kedvezőbb áron kaphatók, mint mintás társaik, az ügyesebbek és bátrabbak pedig ennek is nekiláthatnak saját kezűleg. Használható hozzá bármilyen karton, ha egyedi méretre törekszünk, a szokásoshoz pedig tökéletes a nagyobb reggelizőpelyhes doboz.

szo_sulis_123.jpg

Ha naprakészek vagyunk a keresőkifejezésekben, némi keresés után biztosan találhatunk alaprajzot vagy szabásmintát az irattartóhoz, de az a megoldás is működik, hogy egy boltban vásárolt példányt használunk sablonnak. Papír alapú iratpapucs készítésénél jól jöhet a tapétavágó kés, szaknyelven sniccer, meg persze a régi jó barát, a vonalzó. Tartósabb változatot készíthetünk mosógéles flakonból is, ez esetben csiszoljuk meg kicsit a széleket - ha pedig úgy érezzük, hogy nehezünkre esik a vágás, bármikor kérhetünk segítséget, csak inkább várjuk meg meg a két félidő közti reklámszünetet, hogy megspóroljuk az ilyenkor olykor előforduló dohogást. 

szo_sulis_0_alaprajz_framed.jpg

szo_sulis_4_framed.jpg

A továbbiaknak csak a rendelkezésre álló eszközök, a kedv és a kézügyesség szabhat határt. Ragaszthatunk rá színes papírt, újságpapírt, festhetjük akrilfestékkel, díszíthetjük szalagokkal, gombokkal, figurákkal és címkézhetjük is. A lehetőségek szinte végtelenek, ne féljünk kísérletezni! 

5_7.jpg

6_5.jpg

szo_sulis_778.jpg

szo_sulis_7_framed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4815113576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása