Színes Ötletek

a kézügyes blog

20 csodás ötlet virágcserepek, kaspók megújítására

Amikor a szezon elején előszedjük a pincéből/sufniból/garázsból a cserepeinket, kaspóinkat, ültetőedényeinket, bizony látható, hogy idővel kopnak, fakulnak, sérülnek. Persze olyan is van, hogy szimplán csak megunjuk a sima, egyszerű külsejüket, és valami újdonságra vágyunk. Egy csipetnyi kreativitással csodás új külsőt varázsolhatunk, az alkotótevékenység pedig már önmagában is remek kikapcsolódás. Most nyáron nekem is több időm van ilyesmikkel bíbelődni, így gyűjtöttem is egy nagy csokor inspiráló ötletet! 

picmonkey_image6.jpg

Cserepeinket, ültetőedényeinket igen változatos módokon újíthatjuk meg. Festhetjük (akrilfestékkel, dekorfestékkel,  táblafestékkel tartós eredményt érünk el), dolgozhatunk rájuk szalvétatechnikával, díszíthetjük spárgával, rafiával, kagylóhéjjal és egyéb natúr alapanyagokkal, csillámporral, flitterekkel, mozaikkal, bármivel, ami közel áll a szívünkhöz.

A Minyonok idén is tarolnak a mozikban, úgyhogy ahol kisgyermek van, ott bomba siker lesz az alábbi néhány ötlet! Akrilfestékkel bátran festhetitek, zárásként lakkozás is ajánlott.

1.jpg

15.jpg

Természetes alapanyagok, mint például egy köteg vékony faág is csodákra képes!

14.jpg

 

A mozaikos díszítés az egyik kedvencem, bár időigényesebb a többi módszernél, mégis igen látványos eredménnyel kecsegtet.

10.jpg

 

Csodaklassz festéses díszítések, egyszerű geometrikus minták, mindehhez egy maszkolószalag kell csupán a festékek mellett.

16.jpg

Csillámló pompa, ez inkább beltérre ajánlott megoldás.

2.jpg

 

Egy újabb mozaikos ötlet, ezúttal mexikói ihletéssel.

20.jpg

S ha már Mexikó, egyszerű festéssel is megidézhetjük. Természetesen kaktusz mutatnak benne a legszebben.

3.jpg

 

Azt mondod, nincs tehetséged a festéshez? Akkor csak hanyagul csurgasd végig a festéket a cserépen!

11.jpg

 

Levegőn száradó gyurma használatával teljesen új formát is ölthet a cserép, itt egy sima virágcserépből lett kerek hasú edénykét láthattok.

17.jpg

 

Kedvencük a kagylóhéjas díszítés. 

4.jpg

 

Tekerjük körbe egy kis spárgát a perem mentén, vagy a cserép teljes felületén, micsoda változás!

7.jpg

8.jpg

Mosolyt kérek!

9.jpg

 

Kopottas hatás, erre a legalkalmasabb a dekorfesték, hiszen ez visszacsiszolható.

12.jpg

 

Így készül a pepita minta. 

18.jpg

5.jpg

 

Ötletek vegyesen:

13.jpg

19.jpg

A másik nagy kedvencem a táblafesték. Használatával nem csupán szép és tartós felületet kapunk, hanem krétával írhatót is.

6.jpg

 

Forrás: pinterest

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512621509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czidlina Ildikó · http://igyutazunkmi.blog.hu/ 2017.07.17. 14:17:14

Kedves Eszter!
Ez a bejegyzésed minket is alkotásra inspirált. Igaz, van még hova fejlődnünk, de azért büszkék vagyunk rá, hogy 12 db unalmas barna cserepet és kaspót vidám színekbe öltöztettünk.
Köszönjük az ötleteket!

zommmmmbi 2017.08.08. 21:56:10

Kedves Eszter!

Milyen festéket ajánlasz a cserepek festéséhez, ami esőálló, és nem kopik le hamar? Milyen ragasztóval ragasztod fel a mozaikcsempe darabokat?

Koszonom szépen!

NB Tímea 2017.09.20. 13:27:18

Ragasztóból én kartusosat választanék, ami ellenáll a víznek. A festékekből nagyon széles a választék, én ezt az oldalt használom festekrendeles.hu/ ha festéket keresek. De ragasztókról és építési anyagokról is találsz hasznos információkat.

zommmmmbi 2017.12.06. 13:48:37

@NB Tímea: Elnézést, hogy csak most vettem észre a válaszodat, köszönöm szépen!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása