Színes Ötletek

a kézügyes blog

Papírmasé tök lépésről lépésre

Ahogy megláttam ezt az ötletet, azonnal felkiálltottam, hogy ezt most azonnal megcsináljuk! Nem bonyolult (bár időigényes), és fantasztikusan látványos. És ami még nagy előny: nem romlandó, jövőre, újra elővehetjük! Nézzük is, hogyan készül!

DIY Papier Mache Pumpkins

 

Anyagok:

  • Lufik többféle méretben és formában
  • Zsinór
  • Szalvéta- vagy tapétaragasztó
  • Újságpapír
  • Akrilfesték
  • Krém vagy olaj (elhagyható)

Picture of Supplies

Elkészítés:

A lufit sablonnak fogjuk használni ennél a technikánál. Fújjuk fel, de nem teljesen, mert következő lépésben a zsinór segítségével alakítjuk ki a jellegzetes tökformát.

msb-171917mod.jpgmsb-171919mod.jpgmsb-171922mod.jpg

msb-171924mod.jpgmsb-171925mod.jpg

Amikor ezzel megvagyunk, jöhet maga a papírmasézás. Az újságpapírt csíkokra tépjük.  A lufit át lehet kenni egy kis krémmel vagy olajjal, hogy majd a végén könnyedén leváljon a formánkról, de a tapasztalataim szerint enélkül is leválik. A csíkokra vágott/tépett újságpapírt ezután egyesével felrétegezzük a lufira. Én először vízbe mártom a csíkot, felsimítom a lufira, majd átkenem ragasztóval (ez lehet szalvétaragasztó vagy tapétaragasztó is, ami akar otthon, nekem mindkettő bevált). Szépen körbehaladunk több (3-4) rétegben is a lufin.

msb-171970mod.jpg

Miután teljesen megszáradt (akár egy nap is lehet, legyünk türlemesek), érdemes picit átcsiszolni a felületet, hogy szép sima legyen. Ezután leereszthetjük a lufit és kivehetjük a tök belsejéből.

Picture of Paint

msb-171983mod.jpg

A festéshez használhatunk spray-t vagy klasszikus ecsetes akrilfestéket is. Ez utóbbival szerintem sokkal élethűbb hatásúra festhetjük. 

 msb-171987mod.jpg

msb-171997mod.jpg 

A tök szárát szintén elkészíthetjük papírmaséból.

Forrás: fabart, instructables

További ötletek halloween alkalmából:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412354603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása