Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kötött és horgolt tavaszi díszek

 Egészen biztos vagyok benne, hogy itt a tavasz, amikor kinyílnak a krókuszok, a hóvirágok, a picike ibolyák, az illatos jácintok, a tulipánok.

De ha nincs kertünk, akkor se keseredjünk el! Menjünk el valakihez, akinek van. Vagy vegyünk virágot a virágüzletben, piacon. Esetleg kapjuk elő a kötő- és horgolótűinket, és készítsük el a saját tavaszunkat.

 

 

Virágokat horgolni nem nagy ördöngösség. Választhatunk egyszerűbb vagy bonyolultabb mintát, vékonyabb vagy vastagabb fonalat, élénk vagy pasztell árnyalatokat. Garantáltan nem születik két egyforma darab, épp úgy, ahogy a természetben sem.

Készíthetünk egyszerű koszorút…

forrás

...vagy egy kicsit bonyolultabbat!

forrás

Rögzíthetjük faágakra…

forrás

…vagy hullámcsatokra

forrás

Lehet belőle fülbevaló…

forrás

…esetleg nyaklánc…

forrás

…vagy füzér.

forrás

Felvarrhatjuk őket egy unalmas párnára…

forrás

…vagy egy megkopott, de szívünknek kedves fotelra is.

forrás

De ha elég megátalkodottak vagyunk, meghackelhetünk egy IKEA lámpát is.

forrás

A személyes kedvencem ez a falikép. Meg is nézem, hogy állok itthon színes fonalmaradékokkal...

forrás

A virágokhoz remek leírásokat találhattok a 100 kötött és horgolt virág című könyvben, és ha szeretnétek még színesebbé tenni a koszorút vagy a girlandot, akkor a 75 kötött és horgolt pillangó, madár és egyéb apró állatka között biztosan találtok a kedvetekre valót.

És hogy milyen fonalból? Remek választás a Barka Malom fonal, amelynek vidám színei mindenkit jókedvre derítenek :)

Ugye tudod? A Barkában már hétvégén is tartunk tanfolyamot azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig hozzánk!

Tavaszra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6712354851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása