Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csillogás, fény, és az elmaradhatatlan kézimunka...

Az alkalmi viseletek remek kiegészítői lehetnek a finom mintájú, csillogó fonalból kötött/horgolt holmik. A tél utolsó időszakában gyönyörködhetünk még a természet hihetetlen változatosságában, abban a csodában, amit a hópihék csodálatos ragyogása ad. Ebből a csillogásból mi is kivehetjük a részünket.

A csillogó hatást akár készen vásárolt, akár saját kezűleg készített kiegészítőkkel elérhetjük. A neves divatházak is készülnek érdekes kiegészítőkkel.

 

Magunk is készíthetünk csillogó ékszereket, stólákat, borítéktáskákat. Színes szálból készített hópelyhet belehorgolhatunk egy ezüst karikába. Swarovski kristály befoglalásával fülbevalót készíthetünk. Remek kiegészítője lehet alkalmi öltözetünknek egy aranyszálból horgolt nyakravaló, ehhez alkalmas fonal a Drops által gyártott Glitter szál, amely önmagában vagy csipkefonalhoz fogva kiemeli a nemes fonal és a minta szépségét.

 

 

Télen, a hidegben nagyon jó szolgálatot tehet egy selyemből, alpakából vagy vékony gyapjúból kötött csipkestóla.

 

A kötött és horgolt alkalmi holmik elkészítéséhez való fonalat pazar színekben és széles alapanyag-választékban találunk a Barkában, ha pedig ötletre lenne szükségünk, akkor a Csipkekötés című könyvben alkalmi táskák, vállkendők, bolerók közül választhatunk.

 

Egy kis fantáziával, és persze egy nagy adag türelemmel horgolt hópelyhekből is készíthetünk különleges stólát. Lapozzuk fel a 100 horgolt hópehely című könyvet, és már csak választanunk kell a szebbnél szebb minták közül.

 

Ha pedig inkább horgolnánk, válasszuk valamelyik alkalmi stólát a Horgolt nyakbavalók című könyvből.

Alkalmi kesztyűt készíthetünk a Kössünk kesztyűt! című könyv alapján, két modell különösen szépen mutat az ujjatlan ruhák kiegészítőjeként, és nem is kell sok idő az elkészítésükhöz.

 

Már a tavaszt idézve, de még téli hangulatban lubickolva egy különleges nyakbavalót mutatnék. A selyemnemez, vagy más néven nunonemez technikával készült stóla lehet alkalmi kiegészítő is, de a merészebbek hétköznapokon is viselhetik.

 

Ha kedvet kaptál alkalmi kiegészítők készítéséhez, szívesen látunk a Barkában, ahol az alapanyagokat, a könyveket tűket és a kiegészítőket is be tudod szerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912354885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása