Színes Ötletek

a kézügyes blog

Horgolt szélcsipkék, szegélyek

Legtöbbünk ruhatárában található néhány olyan holmi, amelyeket korábban nagyon szerettünk, de már kicsit unjuk őket, mégsincs szívünk megválni tőlük. Egy kis trükkel ezek a darabok újra szerepet kaphatnak a mindennapi öltözködésünkben, ismét kiegészítői lehetnek mindennapjainknak.

 

A megújításukhoz nagyszerű lehetőség egy horgolt szegély vagy egyszerűbb szélcsipke. A csipkével finomabbá, elegánsabbá vagy éppen játékossá, bohókássá tehetjük az adott darabot. Játszhatunk a színekkel, a harmonikustól az egészen extrém színkombinációkig. Lehetőségünk van a különböző alapanyagok és textúrák egymás mellé tételével új életre kelteni egy szoknyát, ruhát, kesztyűt.

 

 

A horgolás alapeszközei és alapöltései nagyon egyszerűek. Egy horgas végű tűvel és egy gombolyag fonallal pár óra alatt csodát művelhetünk. Vékony pulóverből készíthetünk például kardigánt. Annyi a dolgunk csak, hogy a pulóver eleje középvonalán hosszában kettévágjuk a pulcsit, majd (ha nem akarunk varrni) a vágott szélek fonákoldalára kétoldalas ragasztószalagot teszünk, a széleket visszahajtjuk, majd levasaljuk, így a vágott szél nem fog lebomlani. Az így elkészített szélbe már készülhet is a csipke.


 

 

Egy kötény remek ajándék lehet, főleg, ha kézzel készített, szép cakkos motívummal kiemelhetjük a választott textil szépségét.

 

A készen vásárolt kendőket is személyes ajándékká varázsolhatjuk, ha aprólékos csipkeszegéllyel horgoljuk körbe. A szegély lehet a kendővel megegyező színű, de el is üthet tőle, így sokkal feltűnőbb darabot kapunk.

 

Ha ezek a szépségek megmozgatták a fantáziád, ne késlekedj horgolótűre fel! A szükséges eszközöket és alapanyagok széles választékát megtalálod a a Barkában!

Már új színekben is kapható a Barka Malom fonal, keresd honlapunkon!

Ha kedvet kaptál, hogy megtanulj kötni vagy horgolni, a Barkában minden eszközt és alapanyagot megtalálsz hozzá.

A Barkában a megszokott, hétfői és szerdai alkalmak mellé állandó hétvégi időpontok is kerülnek a lehetőségek közé azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig a kicsiny bolt asztala köré.

Kössünk, horgoljunk együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712354921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása