Színes Ötletek

a kézügyes blog

Gyerekasztal újragondolva

Pár héttel ezelőtt már bemutattam, miként újítottuk fel a kislányom íróasztalát, és azóta annyira belejöttünk, hogy máris újabb munkába vágtunk bele.  Mivel a lányom is nagyon szeret kézműveskedni, művészkedni, eddig is volt egy kis asztalkája a nappaliban, ahol kedvére alkothatott. Ezt mostanra pont ki is nőtte, úgyhogy szükség volt egy nagyobb méretű bútorra.

A megfelelő darab a nagypapa pincéjében várt ránk. Látszott, hogy lesz vele munka bőven, de szerkezetlileg stabil, ép volt, így nem volt kérdés, hogy belevágunk. Elsőként a régi pattogzó, kopott festékrétegeket kellett lecsiszolni.

Ez volt a munka leghosszadalmasabb része, ezután szinte gyerekjáték volt a festés. A már korábban többször bemutatott és bevált Dekor Paint viktoriánus rózsaszín árnyalatát használtuk az előzetesen alapozott felületre.

Néhány fontos tudnivaló a dekor paint-től, amit érdemes tudnotok:

Ez a magyar fejlesztésű csodafesték mindenféle felületre használható (fém, fa, laminált felületek stb.), vízbázisú, igény szerint hígítható, kellemesen sűrű állagú, nagyon jól tapad, és eddigi tapasztalataim szerint gyönyörűen terül, csíkmentesre szárad. Szagra vagyis inkább illatra is kellemes, sőt, nekem kifejezetten tetszik. Egyes felületeken egy rétegben is tökéletesen fed, "problémásabb" esetekben két réteg szükségeltetik.Amennyiben használati tárgyat festünk vele, ami nagyobb igénybevételnek van kitéve (pl. szék, asztal, stb.) illetve az alap pl. pácolt, vagy olyan anyaggal van kezelve, ami reakcióba léphet a festékkel, vagy ha az alap fém vagy üveg, vagy egyéb olyan anyag, amin alapvetően nem tapad jól a festék, akkor szükséges az alapozás. Egyéb esetben ez nem indokolt. 
A védőrétegként használati tárgynál érdemes matt, vízbázisú lakkot használni és ekkor már vizes helyiségben is védelmet kap az adott bútor, egyéb esetben elég a wax. Kevésbé igénybevett felületek esetében elegendő a polírozás puha ronggyal, ugyanis a festék lakk nélkül önmagában is polírozható, és természetesen tartós.

Webáruházunkban 10 színben rendelhető.

Sablonnal festett minta is került rá olíva árnyaltban.

Száradás után lakkoztunk a felületet a megfelelő tartósság elérése érdekében.

Ha részletesebben is érdekel a bútorfestés, illetve te is szívesen kipróbálnád, ajánlom a korábbi bútorfestős bejegyzéseinket is:

Bútorfestés csiszolás nélkül

A nagy íróasztal-felújítás

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1912354949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása