Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi hangulatú díszítőfestés lépésről lépésre

Itt van az ősz itt van újra... Elővehetjük tehát azokat az őszi motívumokat, és színeket, amikkel a természetben találkozhatunk. Ilyenkor divatos az egyedi bortartók készítése, mi azonban most egy konyhai papírtörlő tartó dekorálását osztjuk meg veletek!

A képen látható dekorációt kétféleképpen készíthetitek el:

1. decoupage technikával, ezt akár kezdők is alkalmazhatják

2. szabadkézi festéssel, ha már rutinosan bántok az ecsettel és a színekkel

Bármelyik technikát is választjátok, előtte alapozzátok le a felületet alapozófestékkel. Decoupage technika esetén vágjátok vagy tépkedjétek ki a szalvétából a kiszemelt mintát és leválasztva a legfelső réteget ragasztólakk segítségével rögzítsétek a felületre. Ezután lehet a háttér lilás színét kifesteni.

Amennyiben a festést választjátok, az alábbi alapanyagokra lesz szükség a natúr fa papírtörlő tartón és a fehér alapozón kívül:

Alapozás után jöhet a háttérszín! Természetesen olyan színt válasszatok, ami illik a konyhátok színvilágához, stílusához.

Egy műanyag tálra öntsünk ki a színes akrilfestékekből és a szivacsecsetünket mártsuk bele a fehérbe aztán egy kicsit a lilába és apró ütögető mozdulatokkal töltsük fel a szivacsecsetünket a festékkel. Így kedvünkre játszhatunk a színekkel. Folytathatjuk a többi szín hozzáadásával, szépen körbe mindenhol pamacsoljuk végig.

Két színnel dolgozva próbáljuk meg lemásolni, illetve hagyatkozzunk kicsit a saját kreativitásunkra, mert könnyen lehet, hogy sokkal szebb lesz a végeredmény, mint a szalvéta mintája!

A szőlőfürtök festéséhez kicsi szivacsecset szükséges. Ezt töltsük fel úgy, hogy egyik felét a padlizsán lila festékbe a másik felét a bordó festékbe mártjuk, apró, ütögető mozdulatokkal felvéve a festéket.

Kezdjük el a levelek mellett kialakítani a szőlőszemeket, határozott mozdulattal helyezzük a kívánt helyre az ecsetet és picit rányomva fordítsunk rajta, jobbra is és balra is. Szép kerek szemeket fogunk így kapni. Folytassuk addig, amíg készen van a megfelelő nagyságú fürtünk. Ahhoz, hogy élethű legyen, töltsük fel újra az ecsetünket csak most fehér és bordó akrillal. 


Azokat a szemeket, amiket ki szeretnénk emelni az előzőhöz hasonlóan fessük át, így már sokkal szebb és természetesebb.

A végén használjunk matt lakkot, így nagyon sokáig szép dísze lesz a konyhánknak, kellőképpen megvédi a felületét. Teljes száradás után a lakk színtelenné válik.

Amint megszáradt a lakkunk, máris birtokba vehetjük.

Dekoráció és fotók: Czippel Judit

 

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9612355105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása