Színes Ötletek

a kézügyes blog

Papírgömb állatkák

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mai bejegyzésünket a Pritt Kreatív Klub Állatok világnapjára meghirdetett kreatív pályázata ihlette, mókás állatfigurákat készítünk egy különleges technikával. A Kreatív pályázat pontos kiírását ITT nézhetitek meg, várjuk pályaműveiteket!

farm lakoi.jpg

Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek pályázata neked szól, ha szereted az állatokat, és ha szerinted is fontos közös környezetünk védelme, most itt az alkalom, hogy megmutasd tehetséged. Készítsd el kedvenc állatod újrahasznosítható anyagokból, két- vagy háromdimenziós pályamű formájában, ragasztásos technikával, küldd el nekünk, és nyerj értékes ajándékokat a pályázat szervezőinek felajánlásában! Felhasználható anyagok: Színes papír, bármilyen újrahasznosítható anyag (tej- és üdítőitalos dobozok, kartonok, műanyag fóliák, buborékfólia, hungarocell, cipősdoboz, stb.) Légy kreatív, a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt! Fontos, hogy a pályaművek ragasztásos technikával készüljenek!

Beküldés módja: Készíts három fényképet a pályaművedről: egyet készítés közben, egyet magáról az alkotásról, egyet pedig úgy, hogy te is rajta vagy az elkészült műveddel, és küldd el a fotókat a prittpalyazat@cserkiado.hu e-mail címre! A részletes pályázati kiírást a Pritt Kreatív Klub Facebook oldalán találjátok meg! 

A papírgömböket csillagformában egymásra ragasztott papírcsíkokból készítjük. A csillag állhat három (hatágú
csillag) vagy négy (nyolcágú csillag) papírcsíkból. A csíkokat kivághatjuk magunk is, vagy vásárolhatunk kész papírcsíkokat is.

A papírgömb készítése

csillag.jpg

1. A csíkokat a mintaív alapján elrendezhetjük hat- vagy nyolcágú csillagformában. A csíkokat a középső lyuk körül ragasztóval rögzítsük, hogy a papírgömb megtartsa a formáját.
2. A drót végére hajlítsunk hurkot. Az álló figuráknál ezt a hurkot hajlítsuk el merőlegesen (a képen alul).
3. Miután átszúrtuk a középső lyukakon a drótot, fűzzük fel rá megfelelő sorrendben a megadott elemeket: gyöngyöt, kartonkört stb. A papírcsillagra (itt két különálló hatágú papírcsillagot ragasztottunk egymásra) itt a
megadott mennyiségben fagyöngyöt fűztünk fel. Ez a gyöngysor belülről kitámasztja a papírlabdát, így az később sem esik össze.
4. Ezután a drótra fűzzük rá egyesével a papírcsíkok másik végét. A következő sorrendben  dolgozzunk: azzal a papírcsíkkal kezdjük, amelyik alul legfelül van, és így haladjunk sorban, míg végül a legelső papírcsík, amely alul legalul van, zárja felül a sort.
5. Végül fűzzünk fel még a drótra a leírásban megadottak szerint gyöngyöt vagy kartonpapírból kivágott kört. A drótot vágjuk vissza kb. 1 cm-esre, és hajlítsuk hurokba.

Sablonok

2_1.jpg

1_1.jpg

 A farm lakói (bárány, boci, malac)

A négy papírcsíkot mindegyik figurához középen lyukasszuk át. A csíkokból állítsunk össze nyolcágú csillagot. Mindegyik papírból vágjunk még két kört, és lyukasszuk át középen. A testrészeket a mintaív alapján vágjuk ki.

3_1.jpg

Róka koma és kismókus

roka.jpg

Róka
A kerek papírgömbhöz vágjunk hat papírcsíkot (1,5 × 24 cm), majd középen lyukasszuk át. Három-három papírcsíkból állítsunk össze hatágú csillagokat. A két csillagot elforgatva rögzítsük egymásra, hogy tizenkét
ágú csillagot kapjunk. Vágjunk ki egy papírkört, és lyukasszuk át. A rókafarokhoz vágjunk a mintaív alapján három papírcsíkot. A jelölt helyen lyukasszuk át, és hajtsuk be. A csúcsokat 4 cm magasságig fessük fehérre, majd hagyjuk megszáradni. Ezután a papírcsíkokból állítsunk össze egy hatágú csillagot. A fejet és a mancsokat vágjuk ki, és fessük be. A fejre ragasszuk fel az orrot és a pofikat. A drót egyik végére hajlítsunk hurkot, majd fűzzük fel a gyöngyöket. Felül, a drót másik végére szintén hajlítsunk hurkot. Végül ragasszuk fel a fejet és a mancsokat.

papirgomb_minta2_w.jpg

 

Mókus
A mintaív alapján vágjunk hat papírcsíkot, lyukasszuk át és hajtsuk be a jelölt helyen. Három-három papírcsíkból állítsunk össze hatágú csillagokat. A két csillagot elforgatva rögzítsük egymásra, hogy tizenkét ágú csillagot
kapjunk. A mókusfarkat kétszer vágjuk ki, és a drót helyét jelöljük ki a mintaív alapján. A két farokrészt ragasszuk össze úgy, hogy a jobb és bal oldalon a jelölt részen hagyunk szabadon rést a drót átfűzéséhez. A drót egyik végére hajlítsunk hurkot, majd a hurkot hajlítsuk el merőlegesen a drótra. Ezután a fűzzünk fagyöngyöt a drótra. Felül, a drót másik végére szintén hajlítsunk hurkot. A mintaív alapján készítsük
el a testrészeket. A fejre rajzoljuk meg az arcot, és ragasszuk fel az orrot. A papírgömb aljára, a lapos papírcsíkokra vigyünk fel ragasztót, és nyomjuk az alapra. A fejet rögzítsük a felső gyöngyhöz, majd kössük fel a szalagot sálnak. Végül ragasszuk fel a mancsokat és a makkot.

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8412355425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása