Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináljunk jelmezt: pillangótündér és szuperhős

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Az év első bejegyzésében máris egy nagyon izgalmas témakört kezdünk körüljárni, hiszen beköszöntött a farsangi időszak. Készítsünk hát együtt jelmezeket!

111.jpg

Pillangótündér

Szükséges anyagok:

  • Selyempapír
  • Kötözőzsineg vagy rafia
  • Vastagabb drót
  • Olló, csípőfogó
  • Folyékony ragasztó
  • Kontúrozófesték
  • Gumipertli
  • Hurkapálca
  • Hajpánt

44.jpg

A kész szárnyat mindenféle színes mintával dekorálhatjuk, s készíthetünk tiarát és varázspálcát is a pillangótündérnek. Ehhez az ingyenes sablonokat INNEN tölthetitek le. A sablonokon szereplő mintákat nyomtassátok ki, másoljátok át kartonlapra, majd vágjátok ki, és gyermekkel közösen díszítsétek. Kontúrfestékkel, csillámporral, ami tetszik.

new1_1.jpg

A kép segítségül szolgál a szárny drótvázának meghajlításához. A kész vázat csomagoljátok selyempapírba, és folyékony ragasztóval rögzítsétek (dekupázsragasztót is használhattok). A közepéhez érdemes a gumiszalagot csomózni, ez megkönnyíti a fel- és levételt (a gumit úgy rögzítsétek, mintha egy hátizsák pántjai lennének).

52.jpg

A koronát egy hajpántra ragasszátok fel, a csillagot pedig egy kötözőzsineggel bevont hurkapálcára, s kész is a varázspálca.

35.jpg

Forrás: krokotak

Szuperhős

És akkor következzenek a fiúk is, mert nekik is tartogatunk egy szuper ötletet.

New and improved brother twins jet pack rocket launcher doodlecraft upcycled kids crafts imagination (3).JPG

Szükséges anyagok:

  • Két PET-palack (lehetőleg fémes színű, de be is festhetitek)
  • Kartondoboz
  • Gumiszalag
  • Színes kartonpapír (piros, narancssárga)
  • Ragasztópisztoly

Igazán egyszerű elkészíteni a szuperszónikus, lángcsóvás hajtányt, a képsor önmagáért beszél.

Ha szükséges, a palackokat fújjátok le ezüst spray-vel. A lángnyelveket színes kartonlapból vágjátok ki, és ragasztópisztollyal rögzítsétek a palackok szájához.

A gumipántokat  rögzítsétek egy kartondobozból kivágott laphoz, majd erre ragasszátok fel pisztollyal a palackokat. Kész is!

9a024ca5c358d67169e775e80c90cda4.jpg

Forrás: Doodle Craft

Ahogy azt az év végi eredményhirdetésünk során megígértük, 2014-ben sem áll meg az élet a Pritt Kreatív Klubban, épp ellenkezőleg! Idén az évi egy pályázat helyett egész évben várjuk tőletek a kreatív ötleteket. hogy megtaláljuk Magyarország legkreatívabb családját, illetve iskolai osztályát, vagy óvodás csoportját. Az egész évre szóló versengésnek több fordulója lesz, amelyek során mindig egy aktuális témában hirdetünk pályázatot. Az idei első pályázatunk a farsangi szezonhoz fog kapcsolódni, jövő héten pedig már a részletekkel jövünk, készüljetek!

További farsangi ötletek a blogon:

Arcfestés gyermekeknek

Csináljunk jelmezt!

Farsangi álarcok a kezdő lépésektől a befejezésig

Jelmezötletek az olvasóktól

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr212355411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása