Színes Ötletek

a kézügyes blog

További fonalas trükkök: készítsünk hóembert!

A minap egy kedves olvasóm kérdezte, hogy a fonaltekeréses-lufis módszerrel hogyan készíthet kisebb méretű gömböket, mert nem kap hozzá kicsike lufit. Nos, egyrészt modellező lufiból (tudjátok, amiből a lufifigurákat készítik) is formázhatunk kisebb gömböket, de ha csak nagyobb lufi áll a rendelkezésre az sem gond. Csak felfújás után ne a szájánál, hanem feljebb kössétek el, így akkorra gömböt kaptok, amekkorára épp szükség lesz. És akkor már el is érkeztünk a mai témánkhoz, a tündéri hóemberkékhez. Egy újabb kis költségvetésű, otthon is megtalálható apróságokból elkészíthető látványos dekoráció!

480336_503714846392967_1885952869_n.jpg

Elkészítés:

A lufikat vékony rétegben kenjétek át vazelinnel, majd áztassátok be a fonalat/madzagot/spárgát/zsineget/szizált tapétaragasztóba vagy decoupage ragasztóba, és tekerjétek fel a lufira minél szabálytalanabbul. Kezdhetitek a tekeréssel is, így a végére marad a ragasztó felvitele, de ez esetben figyelned kell rá, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. Száradás után a lufikat le lehet engedi, és a hóemberek teste ezzel el is készült. A további részek (szem, orr, kéz, sapka, sál) javát egy varródoboz mélyéről is ki lehet guberálni. Egy kis filcanyag, egy-egy régi zokni, egy kis fonal és kész is van minden!

Forrás

További ötletek ezzel a technikával:

Világító karácsonyfa

Nyuszifészek

Tojásfüzér

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr645631844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása