Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kosárfonás papírból - trükk a tökéletes formájú kosárhoz

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük!

DIY-Zrob-to-sam1.jpg

Az alapanyag, azaz a papírcsövecskék elkészítését egy korábbi bejegyzésemben részletesen megnézhettétek, ehhez IDE kattintsatok, ha még esetleg nem olvastátok. Egy szép kosárhoz az esztétikusan eldolgozott perem is hozzátartozik, mondhatni tökéletesíti a munkát, így érdemes erre is időt áldozni. IDE kattintva elsajátíthatjátok a peremkészítés minden csínját-bínját is.

Mára pedig egy trükköt tartogatok, ennek segítségével bármilyen formájú kosarat könnyedén elkészíthettek, méghozzá úgy, hogy a forma teljesen szabályos és tökéletes lesz. 

A lényeg pedig a sablon használata. Ez nem csak mankót ad a munka során, hanem vezeti majd a kezeteket, nem kell méricskélni, saccolgatni, forgatni ide-oda a kosarat, hogy egyenletesen haladtok-e éppen. Sablonnak pedig jóformán bármi megteszi, ami méretben passzol az elképzelésetekhez. Lehet egy kisebb vagy éppen nagyobb kartondoboz, de például egy műanyag kosár is megteszi. A 100 Ft-os boltokban rengeteg különböző méretű és formájú ( és persze borzalmasan ronda) olcsó műanyagáru között válogathattok, amik tökéletes alapanyagok sablonnak. Én most fedeztem fel őket erre a célra, és mondhatom nagyon bevált. Eleve volt itthon néhány darab (a zöldségeket is ilyenben tároljuk), de most feltérképeztem a további választékot is. További sablonok lehetnek még a kompótos tálak, kelyhek, müzlis tányérok, lábasok is, ha épp ilyesmi formát terveztek fonni.

Az elkészítés pedig nagyon egyszerű, íme:

DIY-Zrob-to-sam.jpg

Alább pedig egy kisebb méretű fedeles kosárka hasonló elvvel készítve. Itt látszik, hogy a sablont (ha nem zavaró, és pl. vékony kartonból van), akár véglegesen is benne lehet hagyni a kosár belsejében. Persze a megfelelő festés a végén ez esetben is szükséges!

959.jpg

Végezetül pedig egy kis csemege az ínyenceknek (ez nem sablonnal készült, de nagyon megtetszett):

DIY-Zrob-to-sam (1).jpg

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr655361538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása