Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tavaszi kosárka maradék anyagból

Egy kevés maradék anyagból ( vagy régi pólóból) és egy darab kötélből mutatós kis kosárkát készíthettek, máris mutatom, hogyan!

169.jpg

Anyagok

  • Maradék textilanyag vagy régi póló
  • Vastagabb kötél (tudom, hogy aranyárban van, így ha nincs fölösleg belőle otthon, újságpapírból is sodorhattok papírzsinórt, a célnak tökéletesen megfelel)
  • Tű, cérna

Elkészítés

Az anyagot vágjátok fel néhány (8-9) centi széles csíkokra. A csíkok végét varrjátok egymáshoz, hogy egy egybefüggő szál legyen belőle. A kötél hossza nyilván a kosár méretétől függ, előtte érdemes nagyjából lepróbálni, hogy mennyi az annyi.

245.jpg

Ezzel a csíkkal kell bevonni a kötelet a képen látható módon. Én egy kicsit spórolósabban bánnék az anyaggal, nem muszáj ennyire sűrűn tekerni, de azért mindenképpen fontos, hogy legalább 3-4 centi legyen az átfedés, mert amikor kosárkává formázzuk, kilátszódhat a kötél. A tekerés pedig jó szoros legyen, mert így lesz megfelelő tartása.

324.jpg

Most más nincs más hátra, mint összeállítani a kosarat. Csigaalakban tekerjétek fel a textillel bevont kötelet, úgy hogy az érintkező oldalak mentén varrjátok össze (a belső részén). Nem kell nagyon sűrűn öltögetni, érezni fogjátok, mennyit igényel a megfelelő tartás érdekében.

419.jpg
Az ötlet itt is ugyanaz, csupán más a színösszeállítás!

tutorial 3-12-09.jpg

Forrás: krokotak.com, Moda Bake Shop

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr695102824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surányi Zsanett 2013.03.08. 17:08:13

A legalsó kosár nagyon szép!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása