Színes Ötletek

a kézügyes blog

Aranyló velencei stílusú szemmaszk

Ha farsangi szezon, akkor nekem egyértelműen a velencei stílusú álarcok a nyerők. Ma egy csupa aranyba öltözött, fekete tollakkal megspékelt darabbal készülök. Nézzétek meg, hogyan készítettem!

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

Anyagok, eszközök (felsorolt alapanyagokra kattintva további információkat olvashatsz róluk):

Elkészítés:

A papírmasé álarcalap hagyományos barna, illetve fehérített színben is elérhető. A fehér alap előnye, hogy nem szükséges alapozni, egyből kenhetjük rá a végleges színt. Azonban ha kellően jó minőségű akrilfestéket használunk, a hagyományos barna alap esetében sem lesz szükség alapozásra. A videómban most barna alapra dolgoztam, és mint látjátok, a Pentart aranyszínű festéke egyetlen rétegben csodásan fedett alapozó nélkül is. Miután megszáradt az aranyszínű  festékréteg, felragasztottam a pisztollyal a brokátszegényt körben az álarc peremére. Nem gond az sem, ha nem kapunk megfelelő színárnyalatú szegélyt, hiszen ezt is befesthetjük. Sokkal szebb lett így, persze azért itt-ott látszik az eredeti színe is, de pont ez a varázsa, nem kell teljesen egységes árnyalatúnak lennie, inkább az összhang a lényeg. Az indamotívumokat aranyszínű gyöngytollal rajzoltam fel. Az ilyen típusú kontúrozók/tollak használata igényel némi gyakorlatot, de hamar bele lehet jönni. A toll hegyét mindig néhány miliméterrel a munkánk felett vezessük, és igyekezzünk egyenletesen nyomni a tubust, hogy szép vonalmintát kapjuk. A tollakat szintén ragasztópisztollyal rögzíthetitek. Félgyöngyöt is ragaszthattok rá, de flitterrel is jól mutat.

Íme a videó:

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

álarc diy farsang festés karnevál maszk szemmaszk velencei

További farsangi kellékeket és alapanyagokat találsz ITT!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4012354505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása