Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad: fessünk falat seprűvel
Csináld magad: fessünk falat seprűvel

Imádom az ilyen ötleteket, amelyekkel ilyen egyszerűen tehetjük otthonosabbá, egyedibbé lakókörnyezetünket. Ilyenkor nyáron sokan kezdünk bele a falfestésbe saját magunk, és aki rendelkezik már némi rutinnal ezen a téren, könnyedén veszi is akadályt. Érdemes kísérletezni, bátornak lenni, az alábbi képsor is remek példa erre. Egy hagyományos cirokseprű segítségével ilyen különleges falfelületet varázsolhatunk otthonunkba! Hajrá!

Forrás: icreativeideas

...

Réz hatású karkötő dekorgumiból
Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy egy egyedi divatékszer alapanyaga is lehet? Nyáron tobzódunk a különféle ékszerekben, egy ilyen fémes hatású karkötő tökéletes kiegészítő -pláne ha saját kezűleg készült- sokféle viselet mellé.

Ráadásul ezt a divatos, rézveret hatású karkötőt egyáltalán nem nagy ördöngösség összerakni, és nem is kell hozzá sok alapanyag. 

 Nézzük hát, mire lesz szükségünk:

...
Színes lazúrok és patinás kincsek találkozása
Színes lazúrok és patinás kincsek találkozása

Festeni már biztos mindenki festett, de vajon a lazúrt is próbáltátok már? A lazúrt alapvetően az különbözteti meg a fedőfestéktől, hogy beszivárogva a fába annak erezetét is megmutatja.

 

Most egy olyan ötlettel jövünk, amiben sokféle élénk lazúr árnyalatot sorakoztatunk fel, de hogy ne csak színminták legyenek, mi rögtön egy falifogast barkácsoltunk a színes lécekből!

Fontos tudni, hogy az árnyalatok intenzitása függ a fa minőségétől, ...

Újítsd fel a bútorod!
Újítsd fel a bútorod!

Hogyan lehet egy kopott, már-már menthetetlennek tűnő bútorból különleges lakberendezési tárgyat fabrikálni? Használjuk a megfelelő szerszámokat, szerezzük be a megújításhoz szükséges alapanyagokat, vessünk be hobbi technikákat és legyünk nagyon kitartóak, mert bútort tuningolni sokszor embert próbáló feladat!

Mi egy régi asztalt szemeltünk ki, amikhez a következő alapanyagokat készítettük össze:

 

Gyermekszoba dekoráció sötétben világító festékkel
Gyermekszoba dekoráció sötétben világító festékkel

Már a neve is izgalmasan hangzik, igaz? A sötétben világítós akrilfesték nem csak nappal színesíti a vele lekent tárgyakat, felületeket, hanem foszforeszkáló hatásának köszönhetően éjszaka is megmutatja magát!

A festék nyolc különböző színben kapható, amelyek sötétben még izgalmasabb árnyalatokat produkálnak. A festéket érdemes 2-3 rétegben is felvinni, hogy minél intenzívebb legyen a hatása. Kenhetjük ecsettel vagy szivacsecsettel is, ügyelve ...

Selyemfestés kezdőknek
Selyemfestés kezdőknek

Aki még sosem próbálta a selyemfestést, annak most kedvet hozunk a videónkkal! Olyan egyszerű, kezdőknek szóló technikát mutatunk be, amit gyakorlatilag nem lehet elrontani, sőt nem is kell órákon át pepecselni vele.

 

Ehhez az alábbi alapanyagokra lesz szükségünk:

Nézzétek meg, hogy ezekből ...

Repessz és antikolj!
Repessz és antikolj!

Tárgyak felületét öregíteni, kopottan patinás hatásúvá tenni többféleképpen is lehet. Most egy olyan repesztési és antikolási technikát mutatunk, amelynek eredményeképpen a tárgy felületén finom, hajszálrepedéshez hasonló rajzolat alakul ki.

Ehhez a kétfázisú finomvonalas repesztőt kell használnunk. Ez a technika – mint általában bármelyik repesztés - gyakorlatilag bármilyen felületen használható, egyetlen dolgunk van csak, hogy a tárgyat előtte ...

Csináld magad: kerámiakaspó különleges díszítéssel
Csináld magad: kerámiakaspó különleges díszítéssel

Most egy olyan kaspódekorációt mutatunk nektek, amiben többféle technika is ötvöződik, elkészítése mégis nagyon egyszerű! Egyetlen dolgot kell csak betartanunk: a száradási időt! Legyünk tehát türelmesek, a végeredmény miatt mindenképpen megéri...

Az elkészítéshez az alábbi alapanyagokra lesz szükség:

Színezd újra!
Színezd újra!

Már régi ötlet az evőeszközök nyelének befestése, de aki még nem próbálta, annak megmutatjuk hogyan tudjátok ezt egyszerűen megoldani izgalmas színű akrilfestékkel!

Az evőeszközöket először alaposan el kell mosni, hogy tökéletesen zsírmentesek legyenek. A nyelek tövét szigetelőszalaggal érdemes leragasztani, ekkor persze megint összetapizhatjuk a nyelet, úgyhogy ott át kell törölni újból mosószeres szivaccsal.

Ezután szivacsecsetet használva ...

Csináld magad: tablettartó vágódeszkából
Csináld magad: tablettartó vágódeszkából

Egy nem hétköznapi ötletet mutatunk most nektek, amely praktikus dolog lehet a konyhában, ha pl. egy receptet egy tablet képernyőjéről követtek főzés közben!

Az alapanyagok nem kerülnek sokba és jó részük otthon is fellelhető. Vágódeszkából mondjuk érdemes újat venni, de a tartó- és kitámasztó lécet maradék faanyagokból is meg lehet oldani. A díszfülek ebben az esetben leesett bőr darabkából lettek kivágva, de egy szép szalag is jól mutathat rajta. ...

Pöttömkert – Családi nap a Budapest Parkban!
Pöttömkert – Családi nap a Budapest Parkban!

Egy új programsorozatot indított a Budapest Park azzal a szándékkal, hogy egy új, szélesebb közönség felé nyisson. Színes, izgalmas, kreatív gyermekfoglalkozásokkal, a szülőket is bevonva szeretnénk érdekes és aktív pihenést biztosítani a családosok számára.

Immár második alkalommal nyitja meg kapuit a PÖTTÖMKERT a gyermekek és szüleik előtt július 6-án, vasárnap 10.00 és 17.00 között, amikor egy napra a Budapest Park a gyerekeké lesz.

A ...

Pipis ötletek húsvétra
Pipis ötletek húsvétra

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A mai naptól új rovattal gazdagodik blogunk: A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd.

Ebben az első bejegyzésben a húsvéti készülődéshez szeretnék egy kis segítséget nyújtani a következő bájos dekorációs ötletekkel, amelyeket gyermekek segítségével is megvalósíthattok.

122.jpg

 1. Tarajos kedvencek

...

Katicás ötletek
Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

 Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz ...

A megunhatatlan szélforgók
A megunhatatlan szélforgók

  Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben a megunhatatlan szélforgók elkészítéséhez mutatunk néhány praktikus ötletet. Hiszen a  tavasz beköszöntével egyre többen játszunk a szabadban, élvezzük a napsütést és a jó levegőt, tegyük ezt még színesebbé saját kezűleg készített ...

Anyák napi ötletek apró kezecskéknek
Anyák napi ötletek apró kezecskéknek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mivel s ok óvó- és tanítónéni kért egyszerű ötleteket anyák napjára, amelyeket az aprómanók is könnyen elkészíthetnek, íme, következik az első ötletcsokor!

...

10 szuper játék kartondobozból
10 szuper játék kartondobozból

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Kartondoboz szinte mindig akad otthon, az interneten pedig jobbnál jobb ötleteket találhatunk a felhasználásukra. Egy-egy játék megtervezése és elkészítése közös öröm, hiszen gyermekünkkel együtt állíthatjuk össze és festhetjük ki a megálmodott játékot.

...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása