Színes Ötletek

a kézügyes blog

Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy egy egyedi divatékszer alapanyaga is lehet? Nyáron tobzódunk a különféle ékszerekben, egy ilyen fémes hatású karkötő tökéletes kiegészítő -pláne ha saját kezűleg készült- sokféle viselet mellé.

Ráadásul ezt a divatos, rézveret hatású karkötőt egyáltalán nem nagy ördöngösség összerakni, és nem is kell hozzá sok alapanyag. 

 Nézzük hát, mire lesz szükségünk:

 

  • Dekorgumi (lehetőleg fekete, de ha más szín van csak kéznél, fessük át akrilfestékkel)
  • Kézi vágógép vagy éles sniccer és vonalzó
  • Vastag sablon (3D sablon)
  • Gélpaszta (átlátszóra száradó) HAMAROSAN RENDELHETŐ!
  • Fekete matt akrilfesték
  • Arany viaszpaszta
  • Spatula
  • Szivacsecset
  • Fogó (lehet kúpos vagy lapos is)
  • Ékszerkapocs

 Először vágjuk a csuklónknak megfelelő méretűre a dekorgumit, ez a mi esetünkben kb. 3x17 cm. Az egész felületetet pamacsoljuk át fekete matt akrilfestékkel, ezzel ugyanis egy enyhén rücskös textúrát érhetünk el az egyébként sima dekorgumin. Várjunk 15 percet a száradással.

 

Ezután arany viaszpasztával simogassuk át a felületet és az oldaléleket is, ügyeljünk, hogy mindig kis mennyiségű pasztával dolgozzunk.

 

Ezután rögtön rá is helyezhetjük a vastag sablont, amire spatulával vigyük fel a gélpasztát. Persze használhatunk vékony sablont is, csak akkor kevésbé fog érvényesülni majd a domború hatás.

 

A sablon levétele után elég sokat kell várni, kb. 2 órát, de ha napra tesszük, akkor hamarabb megszárad. Hajszárítóval ne siettessük a dolgot, mert a hő meghajlíthatja a dekorgumit.

 

Ezután megint jöhet az óvatos, viaszpasztás simogatás, hogy a gélpasztával kapott textúrát még jobban kiemeljük és tulajdonképpen ezzel érjük el a végső, rézveretes hatást is. A viaszpaszta rögtön tapad a felületen, de érdemes 24 órát várni, mert utána már biztosan nem fog meg semmit. Lakkozásra nincs szükség!

 

Érdemes videón is megnézni, hogy a gélpaszta hogyan viselkedik száradás után; rugalmassága miatt a minta nem fog a dekorgumin megtörni vagy berepedezni:

Ezután nem maradt más, mint összeállítani a nyári szettet, amiből természetesen ez a karkötő sem hiányozhat!

Ötlet és kivitelezés: Boda Gabriella

Fotó és styling: Varga Judit

Nem csak arany, hanem más metál pasztákkal is lehet dolgozni, ezeket a Webáruházban megtaláljátok ITT.

További technikák:

Pentartdekor blog

Keress a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412355199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása