Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bemutatkozik az Artisan vizes olajfesték
Bemutatkozik az Artisan vizes olajfesték

Az Artisan olajfesték egy speciálisan kifejlesztett olajfesték. A hagyományos olajfestékektől a benne lévő olaj tulajdonságai különböztetik meg, így ennek köszönhetően vízzel keverhető. Nem szükséges irritáló szagú oldószereket használni, az alkotó kellemesebb, vegyszermentesebb környezetben dolgozhat. Ez főleg a kicsi, zárt térben dolgozókat, érintheti, illetve iskolákban, egyéb intézményekben is sokkal bátrabban használhatjuk. 

5_2.jpg

Vannak olyan ...

Egri Mónika egyedülálló mesevilága kifestőkön
Egri Mónika egyedülálló mesevilága kifestőkön

Egri Mónika illusztrátor neve talán ismerősen csenghet, találkozhattatok vele  többek között Fésűs Éva  Mesebeszéd ének, valamint Sopotnik Zoltán  A Fahéjas kert  című mesekönyvének oldalain is. Összetéveszthetetlen, sokszor humorral fűszerezett rajzai gyorsan belopják magukat az emberek szívébe. Munkái már akvarellfestékkel kifesthető íveken is elérhetők az alkotni vágyók számára.

PicMonkey Collage_3.jpg

Elsőre talán nehéznek tűnhet a rajz megfestése, de az alábbi ...

Karácsonyfasablonok, karácsonyfaminták
Karácsonyfasablonok, karácsonyfaminták

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy nagy csokornyi karácsonyfamintát gyűjtöttünk össze. Használhatjátok asztali dekorációk készítéséhez, a kisebbek pedig egyszerűen csak színezésre. Készülhet kartonpapírból, filcanyagból, vagy akár falemezből is.

paper-christmas-decorations.jpg

...

Szokatlan, vicces karácsonyfák a nagyvilágból
Szokatlan, vicces karácsonyfák a nagyvilágból

Karácsony alkalmával nem csak élő, egykoron élő vagy éppen műfenyő díszítheti otthonunkat. Néhányan egész különleges megoldásokkal rukkolnak elő, készült már karácsonyfa párnákból, könyvekből vagy éppen sörösdobozokból is. 

unusual-diy-christmas-tree_03.jpg

Tudjuk, hogy a raklap rengeteg dologra használható az eredeti rendeltetésén túl. Akár karácsonyfaként is tündökölhet.

Christmas-tree-6.jpg

Ugye?

Vintage-Wood-Christmas-Tree.jpg

Létrából is megoldható!

letöltés.jpg

A párnás megoldás:

1508634_656594261030613_798519773_n.jpg

Képekből, mütyürökből, ...

Szikrázó és különleges: Swarovski ékszergyurma (X)
Szikrázó és különleges: Swarovski ékszergyurma (X)

Az egyedi csiszolású, ragyogó fényű Swarovski gyöngyöket, kristályokat senkinek sem kell bemutatnom. Én is nagy rajongójuk vagyok, hiszen a hobbi szintű ékszerkészítéshez is hatalmas választékban hozzáférhető. A címben említett különleges  Swarovski Elements Ceralun  ékszergyurmáról azonban most hallottam először. S mivel Swarovski kristályokkal kapcsolatos, rögtön utána is néztem, mi ez a csodakellék.

anillo cuadrado ceralun.jpg

A gyurmát a kristályokkal, strasszokkal ...

Csodaszép karácsonyi gömbök régi izzókból
Csodaszép karácsonyi gömbök régi izzókból

Egyik legkedvesebb témám így karácsony környékén a régi izzók újrahasznosítása. Egyrészt mert híve vagyok az újrahasznosításnak, másrészt ezek igazán szépen, igényesen kivitelezett tárgyak, amelyeket büszkén akaszthatunk fel a karácsonyfára.

1425362_447439322045392_1399818899_o.jpg

Az izzók újrahasznosításakor többféle technikát is alkalmazhatunk. Ki-ki ügyessége, bátorsága szerint kísérletezzen kedvére. 

Nem a legegyszerűbb, de nagyon látványos módszer a festés. Ehhez ...

3D-s karácsonyi képeslap saját kezűleg
3D-s karácsonyi képeslap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Mi nem szeretnénk ha a kézzel készített és megírt hagyományos képeslapok teljesen a feledés homályába vesznének, ezért most mutatunk egy csodaszép ötletet a készítésükhöz. Épp ideje is nekilátni, hogy a címzettek időben kézhez kapják!

DIY-Strips-Paper-Christmas-Card1.jpg

...

Hópehely quillingtechnikával lépésről lépésre
Hópehely quillingtechnikával lépésről lépésre

A quillingtechnika minden évszakra, minden alkalomra tartogat szépséges alkotnivalót, így van ez karácsonykor is. E kecses, elegáns hópihe szépen mutat az ablakban és a karácsonyfán is.

DIY-Quilling-Snowflake-1.jpg

A hópehely hat csepp alakú főága öt-öt hurokból áll, ezeket 30, 25, 20, 15 és 10 cm hosszú papírcsíkokból a képek alapján készítsétek el.

A hat cseppet a csúcsoknál hajtsátok hegyesre, majd ragasszátok őket egymáshoz.

A cseppek közé kerülő kunkorodó részeket ...

Dekoráljunk fahéjjal!
Dekoráljunk fahéjjal!

A karácsonyi illatok egy legfontosabb tagja a fahéj, akinek a legjobb illatbarátai a narancs, a fenyő és a szegfűszeg. Ezeknek az illatos, ízletes fűszereknek, gyümölcsöknek a nevét nem csak a konyhában áldjuk, hiszen dekorációs célra is nagyon hasznosak. Varázslatos narancsos ötleteket már mutattam ( IDE kattintva csekkolhatjátok), most a fahéjon a sor.

44262008807273949Xrcz17Toc.jpg

A egyszerű ugyanakkor látványos ötlet gyertya köré rendezni a rudakat. Hangulatos, rusztikus, szemet, s ...

Karácsonyfadíszek süthető gyurmából (X)
Karácsonyfadíszek süthető gyurmából (X)

Süthető gyurmából nagyon sokféle dolgot készíthetünk, erre már sok jó példát láthattatok itt a blogon. Karácsony közeledtével sem érdemes elpakolni, hiszen karácsonyfadíszek készítéséhez is kiváló alapanyag.

1.jpg

A FIMO gyurmacsalád a legjobb minőséget képviseli, már többször ajánlottam is nektek, én is ebből a márkából garázdálkodok itthon.

Néhány fontos tudnivaló a süthető gyurmáról és a gyurmázásról:

 A FIMO gyurmákból többféle ...

Korcsolyás karácsonyfadísz gemkapocsból
Korcsolyás karácsonyfadísz gemkapocsból

Mára egy gyorsan elkészíthető, nagyon vidám kis ötletet hoztam! Karácsonyfára is akaszthatjátok, de ajándékkísérőnek,  dekorációnak a terítékhez szintén jól mutat!

0.jpg

00.jpg

 

 

Szükséges anyagok:

  • Ragasztó
  • Filcanyag
  • Szalag
  • Színes gemkapocs
  • Hímzőfonal, tű, olló

 

 

1.jpg

Az elkészítés szerencsére nem nagy kihívás, csak arra kell figyelni, hogy a korcsolyacipő kivágásánál az alsó részt ne vágjátok át, mert az ...

Bájos só-liszt gyurma angyalkák
Bájos só-liszt gyurma angyalkák

Épp valami teljesen más után kutattam, amikor szembe jött ez a tüneményes angyalsereg a Pinteresten. A formájuk nagyon el van találva, nem az a cukorhabos, csillámporos csicsamicsa, mégis olyan kedves, bájos imádnivaló mind. Minimális költségvetéssel is egy egész halom ilyen angyalkát készíthettek, amelyeket aztán lehet ajándékba is adni, de persze a dekoráláshoz is jól jönnek, akaszthatjátok a fára is (ha nem túl nehezek). Nézzük, hogy készülnek!

angels.jpg

Mire ...

20+ lélegzetelállító ünnepi ablakdísz
20+ lélegzetelállító ünnepi ablakdísz

Szerintem, az adventi koszorú elkészítésén kívül a legtöbben örömmel gyártunk több-kevesebb ajtó- és ablakdíszt is. Hiszen annyira látványos, mosolyt csak a saját és a kintről befelé kíváncsiskodók arcára is. Ezért mára ablakdíszítéshez gyűjtöttem nektek ötleteket. Remélem, mindenki talál kedvére valót!

14.jpg

9.jpg

19.jpg

16.jpg

3.jpg

17.jpg

5.jpg

18.jpg

7.jpg

20.jpg

15.jpg

10.jpg

13.jpg

6.jpg

4.jpg

1.jpg

11.jpg

8.jpg

12.jpg

2.jpg

22.jpg

21.jpg

Forrás: Pinterest

További hasonló ötleteket találtok a Kisflanc n ál.

Kapcsolódó bejegyzés ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása