Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vége a rózsavirágzásnak? Hajtogassunk színes őszi falevelekből!
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

8024294170_d72ba6dfd6.jpg

Nem kell profi virágkötőnek lennünk ahhoz, hogy színpompás rózsacsokrokat készítsünk falevelekből, mindössze egy kis türelemre és némi szabadidőre lesz szükségünk, amikor kirándulhatunk, sétálhatunk egy nagyot a szabadban, hogy összegyűjtsük a kreatív tevékenységhez szükséges színes, de még nem száraz leveleket. A végeredményből köthetünk csokrot vagy koszorút, "későn nyílt" rózsáinkat elrendezhetjük egy tálban vagy vázában, és helyet kaphatnak bármilyen más formában is az őszi dekorációban. Különböző hajtási technikákkal más-más formákat hozhatunk létre, valamint a levelek eltérő alakjának és az ősz változatos színpalettájának köszönhetően sem lesz két egyforma közöttük. A folytatásban két hajtogatási technikát mutatunk lépésről lépésre, ha van kedvetek, próbáljátok ki őket! (Illusztráció forrása: alidoesit.wordpress.com)

h_post_159542_import_0aa8e50b0a5db4a0.jpg

Az első, egyénként valamivel egyszerűbb hajtási technikával egészen szabályos virágok készíthetők. Egy rózsához körülbelül 8-10 levelet kell gyűjtenünk, hogy szép, tömött formája legyen. Legutolsó lépésként, a rögzítéséhez kreppszalagot használunk, ami a virágkötészetben elterjedt kellék, nyúlik, tapad és tökéletesen rögzíti a növényeket. Ha ez éppen nincs otthon és nem szeretnétek annyi virágot kötni, amiért már érdemes beszerezni az egyébként nem drága terméket, hagyományos krepp-papír csíkot, drótot, ragasztót vagy ragasztópisztolyt is bevethettek a helyettesítésére.

h_post_159542_import_160d4134c20e7645.jpg

Forrás: saifou.com

A következő technika nem sokban tér el az előzőtől, csak kicsit más irányban kell hajtanunk a leveleket és egymáshoz képest eltolva tekerjük egymásra a rétegeket. Ezek a rózsák egy-egy bohém, vintage kompozícióban igazán szépen mutatnak.

1_2_6.jpg

2_2_9.jpg

3_2_3.jpg

4_2_6.jpg

5_2_5.jpg

6_2_4.jpg

7_158.jpg

8_140.jpg

9_112.jpg

10_104.jpg

11_88.jpg

12_78.jpg

13_67.jpg

Forrás: haha.nu

További őszi ötletekért KATTINTSATOK IDE!

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket FacebookonPinteresten és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr654807847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása