Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egyedi ékszerek, kézműves foglalkozások és más csodák a belvárosban

 Úgy alakult, hogy Mikulka Ferinek, a blog vendégszerzőjének és nekem pont egyszerre jelent meg új könyvünk, és a tiszteletpéldányokért menet egymásba botlottunk a kiadóban. Egy rögtönzött kis traccsparti keretében azonnal sztorizgatni kezdtünk, és örültem, hogy csupa jó hírt hallok.

 

Mesélte, hogy van a belvárosban egy nagyon helyes kis bolt, a Kézművek Galéria, ahol az általa eddig készített dolgok is megvásárolhatók. Annyira lelkes volt, hogy öröm volt hallgatni, így született az ötlet, hogy inkább az ő szavai beszéljenek helyettem, én amúgy is nagyrészt csak kérdeztem, bólogattam, hallgattam és vigyorogtam. 

Csak úgy csillog a szemed, miközben mesélsz, mitől olyan fontos ez a Galéria, azon kívül, hogy eredeti Miku ékszereket kaphatunk ott?

-          Ott dolgozik a művészeti tanulmányai mellett egy csodás hölgy, Horányi Kinga, akivel beszélgetéseink során rájöttünk, hogy sok-sok dolog van amiben hasonlít, és van olyan, amiben különbözik a látásmódunk. Mindkettőnknek előnyös, ha másként látunk meg bizonyos anyagokat, formákat. Örülök annak is, hogy ezeket az eltérő értelmezéseket könnyen, gyorsan, és a másik számára is érthetően, elfogadhatóan át tudjuk adni. Számomra már-már bizseregtető, hogy ennyire inspirálóan hat rám a személyisége, és, csak hogy teljesen kerek legyen a történet, hamar rájöttünk, hogy ez az inspirációs dolog kölcsönös. Így közösen hoztunk létre a Tulipán Műhelyt, hiszen bár nem lehetetlen, de egyre nehezebb ma már bármit is egyedül sikeresen végigvinni, ami az alkotói tevékenységre szerintem fokozottan érvényes.

És mégis, hogyan indultatok el? Mivel kezdtétek a közös munkát?

-          Ami mostanra már kézzel fogható, az a közös képeslap sorozatunk. Ezek Kinga festményeiből, valamint az én fotógráfiáimból készültek. Ezután készültek el az első közös tervezésű és készítésű fülbevalók. De folyamatosan megyünk tovább, készülnek az újabb tervek, és a honlapunkra – www.tumu.hu - természetesen minden új darab felkerül. Nem gondoljuk azt, hogy minden héten kitalálunk egy teljesen új, eleddig ismeretlen ágazatát a kézművességnek, a képzőművészetnek, de törekszünk arra, hogy ránk jellemzően próbáljunk egyediek lenni.

 
 
 Határ a csillagos ég? Ismerlek, nem tudsz leállni...
 

-          Ami még biztos: olyan szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy a Galéria tulajdonosai - akik valóban nem a hagyományos értelemben vett kereskedők, hiszen szívből fakadva, lelkesedésből teszik a dolgukat - teret engedtek  kézműves foglalkozásoknak is. Ékszerkészítés fémből, üveggyöngyökből, csomózásos technikával, gyöngyszövéssel, különböző dísz- és használati tárgyak készítése megbolondítva decoupage technikával, akkor a mi kedvencünk, az újrahasznosított tárgyak, amikből nem is gondolná az ember, hogy mi mindent ki lehet hozni. Már az ünnepekre gondolva október 24-től indulnak a foglalkozások, hiszen más jelentése van a személyre szabottan, magunk által elkészített meglepetéseknek. Jelentkezni pedig személyesen, vagy e-mailben, vagy telefonon, vagy a Facebookon megtalálható Kézművek Galéria oldalon lehet.

...

A beszélgetés még hosszasan folytatódott tovább, de úgy gondolom, a lényeget sikerült kiemelnem. S miért osztottam most meg veletek mindezt? Egyrészt szeretek (és igyekszem is) hírt adni értelmes, ötletes kezdeményezésekről, másrészt pedig a hamarosan a Színes Ötletek webáruházzal közös játékunkban (...nemsokára) Miku ékszert lehet majd nyerni, úgyhogy kövessetek továbbra is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr23385062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása