Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vágj bele: Tökdísz régi könyvekből

Filléres őszi dekoráció tökrajongóknak, illetve nem csak nekik. Szerintem, egyszerűen zseniális, ha akad otthon néhány könyv, amit nem sajnáltok feláldozni a cél érdekében, feltétlenül érdemes belevágni (szó szerint). 

bookpumpkin9.jpg

További előnye, hogy rendkívül tartós és garantáltan egyedi!

Lehet bonyolítani is, több méretben készíteni, kicsi tököt, nagy tököt, de a formákkal is szabad játszani. Én a régi gimis tankönyveimet szemeltem most ki, nem kár értünk, a régi földrajzi atlaszom még színes is, és elég vastagok a lapjai, szépen megtartják a formát.

Szóval, ti belevágtok?

bookpumpkin11.jpg

 

                                                                                       Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr253289862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

létezőnick 2011.10.10. 10:45:04

Könyvet ki nem dobunk, tönkre nem teszünk. Még akkor sem, ha nincs rá szükség. Ez értékrendi alap.

kreablogger 2011.10.10. 11:22:59

@létezőnick: Teljesen igazad van! Kidobni semmiképp sem, talán ezért is őrizgetem még a szocializmusból maradt alsós olvasókönyvemet is. De újrahasznosítani igenis jó ötletnek tartom, nézőpont kérdése, hogy kárt teszek-e benne, vagy újjáformálva tovább őrzöm.

penelope garcia 2011.10.10. 11:52:54

Könyvvel így bánni szentségtörés.
Ha meg akkora szenny (nem is tudom, tán a Mein Kampf, vagy efféle), akkor meg nyilván azért nem.

kószalidérc 2011.10.10. 12:18:09

én is könyvmoly vagyok, de azért vannak nagyon is elavult, értéktelen (főként lejárt tankönyvek), amelyeket bizony jó újrahasznosítani.

csipcsiripp 2011.10.10. 12:45:19

Köztes megoldásnak javaslom ez előző évi határidőnaplót...és így mindenki boldog. :) Én is szeretek olvasni és szeretem a könyveket is, de ettől függetlenül akad olyan a polcomon, amiért úgy gondolom, hogy nem kár...

decormania 2011.10.10. 12:48:53

@csipcsiripp: nekem még a Júlia, Romana és tsai is eszembe jutottak, bár nem mintha lenne itthon, de azokat én se sajnálnám.

Lázár Márta · http://fengshuitrend.blog.hu/ 2011.10.10. 15:50:01

Szerintem jól néz ki, tetszik az ötlet, vannak azért olyan filléres, "nincs szívem kidobni, pedig bosszant, hogy még megvan" szocreál könyvek, amik nemessé válnak egy ilyen művelet által. Kérdés: mi lesz a fedéllel, azt le kell szedni/tépni, nem? A földrajz atlasz nem ad túl karcsú egy tökhöz??

kreablogger 2011.10.10. 16:20:08

@Lázár Márta: Igen, a fedélre nincs szükség. Egységesebb, ha egyforma vékony minden lap. A földrajzi atlaszom elég nagy, ezért úgy gondoltam, hogy vízszintesen kettévágom, és a két darabból rakom össze.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása