Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kusudama technika - csodálatos csillaggömb papírból

Tényleg csodálatos és közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...

 Anyagok

  • Színes, mintás papír  60 db, 10x10 cm-es
  • Hobbiragasztó
  • Csipeszek, olló

 

Én egy szép mintás karácsonyi csomagolópapírból (ajándékba kaptam, direkt erre a célra) vágtam ki a 10x10 cm-es lapokat, de bármilyen mintás vagy egyszínű papírból elkészíthető 80 g/m² vastagságig, ha ennél vastagabb papírt választunk, akkor érdemes nagyobb lapokból hajtogatni, hogy szép legyen a hajtás.

 

 

 

 

 

A lapot először átlósan hajtsuk félbe, majd mindkét sarkát hajtsuk középre. 

 

 

 

 

 

Most a két sarkat ismét hajtsuk középre, majd hajtsuk is vissza. Ezután a két sarkon nyissuk ki a papírrétegeket. 

 

 

 

 

 

A kinyitott papírréteget simítsuk le mindkét oldalon, majd a két két csúcsot hajtsuk vissza a hátoldalra.

 

 

 

 

 

Minkét oldalon hajtsuk középre az oldalsó hajtásszakaszokat, ezzel kész is a hajtogatás (ebből kell összesen 60 darab, de ez nem olyan vészes, egyet nagyjából fél perc alatt meg lehet hajtogatni). A befelé forduló hajtások mentén ragasszuk össze az így kapott csillagsugarat, és száradásig csipesszel fogjuk össze. Egy csillaghoz öt sugarat készítsünk.

 

 

 

 

 

Ha megszáradtak sugarak, állítsuk össze belőle a csillagot. Az oldalaik mentén ragasszuk őket egymáshoz, száradásig most is csipesszel rögzítsük (a csipeszes ragasztást amúgy a barátnőm fejlesztette tökélyre, igaz ő a cipőorrokról leváló talpakra specializálódott, és MisterMinit sehol sincs hozzá képest...). Készítsünk kétszer hat csillagot. Hat csillagot ragasszunk egymáshoz, úgy hogy egyet középrevéve köréragasztjuk a többi ötöt. 

 

 

 

 

 

Ezeket is csipesszel fogjuk össze. A két hat csillagból álló félből áll össze a teljes gömb, ezt is ragasszuk össze. Karácsonyfadísznek, ablakdísznek, egy-egy csillagot külön használva ajándékcsomagoláshoz is felhasználható.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr172515722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tigerlily 2010.12.15. 22:25:03

Annyira megtetszett ez a csillaggömb, hogy tegnap este feltúrtam a csomagolópapír készletemet, és neki is kezdtem egynek. Az első pár darab hajtogatásánál még néztem a képeket (hálás köszönet érte), de a végére belejöttem. Tényleg nem ördöngősség, és biztos gyönyörűen mutat majd a karácsonyfámon.

kószalidérc 2010.12.15. 22:52:44

és nekem pont ilyenkor nincs semmilyen jó papírom...

kószalidérc 2010.12.20. 22:24:43

hiába a papír... nem megy.... de nem adom...míg egy darabban a papír, nem adom fel...

kreablogger 2010.12.21. 10:07:35

@kószalidérc: Hol akadsz el Lidérc? Segítek! Nagyon egyszerű az egész!

kószalidérc 2010.12.21. 10:18:15

nem akar szépen illeszkedik, pedig már az ujjamra is tettem csipeszt...

kreablogger 2010.12.21. 10:33:30

@kószalidérc: ha pontos a hajtás, akkor illeszkedni fog.kicsit szét kell húzni, amikor már egyre többet ragasztasz össze, olyan lesz, mint amikor kinyílik egy virág. Kicsit lehet húzogatni, ettől ne ijedj meg, és illeszkednie kell! :) Hajrá!!!

kószalidérc 2011.01.03. 21:18:54

@kreablogger: köszi. összejött végül. szereztem még néhány ujjat (a végén még sok is volt)...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása