Színes Ötletek

a kézügyes blog

Folyt. köv. grafikai kiállítás szeptember 15-ig a Szépművészeti Múzeumban

szm_fekvo_240906.jpgA Szépművészeti Múzeumban szeptember 15-ig még látogatható a Folyt. köv. grafikai kiállítás, mely a globális tömegtermelés és sorozatgyártás korában, a tévésorozatok és a folytatásos filmek túlkínálatának idején a „sorozatművészet” tágan értelmezett fogalmának képzőművészeti vonatkozásait vizsgálja, a 16. és a 20. század grafikai művészetében.

Honnan eredeztethető a sorozatokban való gondolkodás, a sorozatszerűség elvének művészi alkalmazása, a szerialitás, mint módszer és az ismétlés gyakorlata a grafikai alkotás folyamatában? Mit jelentett a reneszánsz grafikai művészetben az egymásutániság, a variálhatóság, a mintakövetés, vagy éppen a mintától való eltérés, és hogyan vonatkoznak ezek a kérdések korunk művészetére? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ kereshetünk a tárlaton megtekinthető alkotásokon keresztül. 

A kiállítás fókuszában a téma szempontjából két legizgalmasabb korszak áll: a 16. század – az önálló, nem könyvillusztrációnak szánt szériák születésének és elterjedésének az időszaka –, illetve a 20. század második felének nyugati művészete, amikor az ipari sokszorosító eljárások térnyerésével, az egyedi műtárgy státuszszimbólumának a lebontásával a grafikai képalkotás radikálisan új irányt vett és sok tekintetben eltért addigi, ötszázéves múltjától.

A tárlat a 16. századi alkotók közül a látogatók elé tárja többek között Tiziano, Dürer, Martin Schongauer, Hendrick Goltzius és Jan Harmensz. Muller alkotásait, a 20. századi művészek közül pedig Vera Molnar, Maurer Dóra, Bridget Riley, Antoni Tàpies és Kaspar Thomas Lenk műveit.

A tárlat az állandó kiállításokra szóló belépőjeggyel is látogatható.

A Folyt. köv. kiállítás Szépmű Állandó Bérlettel is látogatható, amely egy éven keresztül biztosít korlátlan számú belépést a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításaiba és a Grafikai Kiállítótér időszaki tárlataiba, a bérlet ára pedig már a második múzeumlátogatásnál megtérül!

További információk a Szépművészeti Múzeum weboldalán és közösségi felületein!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9818471297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása