Színes Ötletek

a kézügyes blog

A LEGO Ideas – Váltsd valóra az ötleteidet!

nevtelen-2_2.jpg

 

A LEGO Ideas egy innovatív lehetőség minden kreativitását kiélni vágyó LEGO rajongó számára. A LEGO rajongók megoszthatják ötleteiket a világgal, és szavazhatnak mások terveire. A platform célja, hogy a legkreatívabb és leginspirálóbb ötletekből valós LEGO készletek váljanak. 

Hogyan működik?

  • Ötlet benyújtása: bárki benyújthatja saját LEGO ötletét a platformon. A benyújtott ötleteknek meg kell felelniük a LEGO Ideas irányelveinek, és legalább 10 000 szavazatot kell gyűjteniük egy éven belül ahhoz, hogy bekerüljenek a LEGO Felülvizsgálati Bizottság elé. 
  • Felülvizsgálat: a LEGO Felülvizsgálati Bizottság a szavazatok száma alapján, de más szempontok (pl. eredetiség, megvalósíthatóság, piaci vonzerő) alapján is értékeli a benyújtott ötleteket.
  • Jóváhagyás: ha a Bizottság jóváhagyja az ötletet, a LEGO cég kifejleszti és piacra dobja a készletet a tervezővel való együttműködésben. A tervező a bevétel egy százalékát is megkapja.

Miben rejlik a LEGO Ideas sikere?

A LEGO Ideas platformot 2008-ban indították el, és azóta óriási sikert aratott. Több mint 30 000 ötletet nyújtottak be, és ebből 30 már valós LEGO készletté is vált. A platformon a Star Wars, a Harry Potter, a Minecraft LEGO és a NASA témák a legnépszerűbbek.

lo21248-03.jpg
A LEGO Ideas előnyei

A LEGO Ideas lehetőséget ad a LEGO rajongóknak, hogy megmutassák kreativitásukat, és esélyt ad arra, hogy az ötletek valós LEGO készletekké váljanak. Emellett széles választékot kínál egyedi és kreatív LEGO készletekből, miközben egy inspiráló platform a LEGO rajongók számára.

Melyek a legsikeresebb LEGO Ideas ötletek?

A LEGO Ideas program rengeteg kreatív ötletet valósított meg, így nehéz egyértelműen meghatározni a "legsikeresebb" készleteket. A sikert több tényező is befolyásolhatja, mint például az eladott példányszám, a rajongói visszhang, vagy a kulturális hatás. Íme néhány a legismertebb és legkedveltebb LEGO Ideas készletekből az elmúlt évekből:

21318 - Lombház: ez a 2020-ban megjelent készlet tökéletesen visszaadja a gyerekkori nosztalgiát egy részletesen kidolgozott lombház formájában. A több építési szinttel, berendezett belső terekkel és madár figurával igazi élményt nyújt.

lo21318-12.jpg
21321 - Nemzetközi Űrállomás (ISS): az űrkutatás szerelmeseinek kötelező darabja ez a 2020-as készlet, amely hihetetlen részletességgel ábrázolja a Nemzetközi Űrállomást. A forgó dokkolószerkezetek, a különböző modulok és a mini űrhajós figurák lenyűgöző látványt nyújtanak.

lo21321-05.jpg
21332 - Földgömb: ez a 2021-es készlet nemcsak dekoratív, hanem tanulságos is. A Föld kontinenseit és óceánjait ábrázoló, állítható állványon forgó modell segít megismerni bolygónkat.

lo21332-04.jpg
21319 - Central Perk (Jóbarátok): a népszerű sitcom rajongóinak igazi csemege ez a 2019-es készlet, amely a Central Perk kávézót és annak ikonikus berendezését miniatűr formában eleveníti meg. A készlet tartalmazza a jól ismert szereplők minifiguráit is, így felidézhetők a sorozat emlékezetes pillanatai.

lo21319-06.jpg

Hogy fogadták a rajongók a LEGO Ideas ötletét?

A LEGO Ideas program a LEGO rajongók körében általában pozitív fogadtatásban részesül, hiszen lehetőséget teremt számukra, hogy kreatív ötleteiket megvalósítsák. Nézzük meg a rajongói visszajelzések néhány jellemző vonását! 

Pozitívumok:

  • Valóra vált álmok: a rajongók lelkesen üdvözlik azt a lehetőséget, hogy saját ötleteik alapján készülhessenek LEGO szettek.
  • Szélesebb témakörök: a LEGO Ideas program lehetővé teszi, hogy a filmek, videójátékok, történelmi helyszínek vagy akár építészeti remekek ihlette ötletek is valósággá válhatnak.
    Közösségi élmény: a platform közösségi teret biztosít a LEGO rajongók számára, ahol ötleteket oszthatnak meg, szavazhatnak egymásra és együtt izgulhatnak az ötletek megvalósulásáért.

Negatívumok:

  • Versenyhelyzet: a szavazási rendszer miatt nagy a verseny az ötletek között, így nem minden kreatív elképzelés jut el a megvalósításig.
  • Felülvizsgálati folyamat: a LEGO Felülvizsgálati Bizottság döntése nem mindig egyezik meg a rajongók elvárásaival.
  • Licenc jogok: előfordulhat, hogy egy egyébként népszerű ötlet megvalósítását a licenc jogok hiánya akadályozza.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818421865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása